#ELLEworkout: rek je slank

Geüpdatet op 10 mei 2016 door Isabelle
#ELLEworkout: rek je slank

Sport jij je suf, maar slaag je er niet in je silhouet slanker te maken? Velen krijgen met dit probleem te kampen: onbewust maken ze hun spieren dikker, wat voor een opgepompt effect zorgt. Deze oefeningen geven je lange, smalle spieren voor een gestroomlijnd silhouet! 

Het geheim zit erin niet teveel met gewichten te trainen, maar lichtere en langere reeksen oefeningen uit te voeren. Met een workout elastiek -te koop in de meeste sportwinkels- breng je net de juiste hoeveelheid druk op je spieren voor een gestroomlijnd effect.

1/

Buitenkant dijbenen en billen 

  • Sta mooi rechtop, voeten uit elkaar op heupbreedte, klap je handen in elkaar. Maak een diepe squat, let erop dat je knieën niet over je tenen buigen. De rekker zit net boven je enkels gebonden -dit zorgt ervoor dat je hele been moet meewerken. (Je kan ook de rekker boven je knie binden, dan zal je vooral op de spieren in je bovenbeen werken)
  • Maak nu een aantal bijtrekpassen naar links, en keer terug naar je beginpositie. Het is belangrijk dat je tijdens deze beweging zo laag mogelijk blijft (zonder over je tenen te buigen!), alsof je onder een laag plafond staat.
  • Eens je terug in beginpositie staat, rek je je uit en maak je ter plaatse vier squatbewegingen.

--> Herhaal de hele oefening vijf keer, later kan je opbouwen naar een langere reeks.

Je kan deze oefening variëren door aan het einde van een lijn nòg dieper te squatten en dit tien seconden vol te houden.

2/

Binnenkant benen 

Voor velen een probleemzone: je binnenste dijspieren! Hiervoor gebruik je een kleiner elastiek dan voor de zijdelingse squatbeweging -of je plooit datzelfde elastiek dubbel. Bind het net boven je enkels.

  • Maak een lichte squat, klap je handen in elkaar en maak schaatsbewegingen met je linkerbeen -je "opent" het lichtjes naar achteren. Zorg ervoor dat je steunbeen niet naar binnen draait.
  • Begin met kleine bewegingen, na een tijdje zal je je volledige been kunnen strekken. Span goed je buikspieren aan om je evenwicht te behouden.
  • Kom terug naar de beginpositie en doe hetzelfde met je rechterbeen.

--> Herhaal drie keer een reeks van acht aan elke kant.

3/

Billen en binnenkant van het been 

  • Ga met je handen tegen de muur staan, buig lichtjes door je steunbeen en beweeg het andere in gestrekte houding naar achteren. Werk met kleine bewegingen.
  • Het is belangrijk je rug nièt te hollen tijdens de oefening: houd dus je bekken goed naar voren gekanteld.

--> Herhaal drie keer een reeks van acht aan elke kant.

4/

Billen 

De moeilijkste oefening bewaren we voor het laatst!

  • Ga op je zij liggen en bind het elastiek net boven je knieën. Je benen zijn licht gebogen en zorg ervoor dat je bekken goed naar voren gekanteld is.
  • Hef nu je bovenste knie op, maar probeer je voeten op elkaar te laten liggen -het is niet de bedoeling dat je je been "open" draait.

Dit is een oefening die je alléén in je billen mag voelen -geloof ons, als je het goed doet, voel je die echt branden!

--> Herhaal drie keer een reeks van acht aan elke kant.

 (Kledij model: 4254)