Winkeldossier: de nieuwste adresjes in Antwerpen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Winkeldossier: de nieuwste adresjes in Antwerpen

Bescheiden boetiekjes of royale winkelpanden, voor elk wat wils met deze fonkelnieuwe adresjes te Antwerpen:

#1: Arte

Arte

Ontwerper Bertony Da Silva liet zich in 2009 inspireren door zijn eigen stad om het streetwearlabel Arternative te lanceren. Zijn doel? De hedendaagse straatcultuur van Antwerpen, maar ook de muziek en architectuur, vertalen naar een volwaardige kledinglijn. Dit jaar schopt het Antwerpse mannenlabel zijn kinderschoenen uit, wat wordt benadrukt door de inkorting van de naam naar Arte.

Daarnaast opende het label begin april ook een eerste flagshipstore in de Kammenstraat. Daar kan je de volledige voorjaarscollectie ontdekken, die vooral opvalt door zijn simpliciteit.

Praktisch

Arte Antwerp
Kammenstraat 54
2000 Antwerpen
Website

1/

#2: Drykorn

flickr-von-Thomas-Leuthard

Drykorn is een Duits label dat begon met het produceren van kwalitatieve mannenbroeken aan een betaalbare prijs. De superbroek van Drykorn was enorm populair aangezien deze niet eerder te vinden was op de Duitse markt. Zo evolueerden ze al snel van een populair broekenmerk naar een sterk modelabel. Drykorn omschrijft zichzelf als urban, bereikbaar en progressief. Je shopt er zowel vrouwen-, als herenkledij als accessoires.

Praktisch

Clinic
De Burburestraat 5
2000 Antwerpen
Website

2/

#3: H&M

H&M

De nieuwe winkel in de Leysstraat 14-18, met een oppervlakte van 2.357 m² gespreid over drie verdiepingen, opende op 16 april de deuren in Antwerpen. Je vindt er een groot assortiment voor zowel dames, heren en kinderen. Deze merken kan je er shoppen: H&M Everyday, H&M Trend, Modern Classic, L.O.G.G., Modern Classic Men, L.O.G.G. Men, Denim Men, Divided Blue… Toch wil de winkel de Leysstraat zich positioneren als een family store en het biedt de laatste trends voor de hele familie aan.

Praktisch

Leysstraat 14-18
2000 Antwerpen

3/

#4: Julia June

IMG_2594 (2)
© Isabeau Verbist

Na Gent, Knokke en Sint-Martens-Latem strijkt het Gentse modelabel Julia June ook neer in Antwerpen. De keuze viel op de Steenhouwersvest, omwille van het karakter van de andere winkels in de straat. Julia June is een merk dat zich richt op eigenzinnige vrouwen. "Julia staat voor het meisjesachtige en brave karakter en June is de rebel van de twee. Het duale karakter komt in al onze collecties terug" vertelt oprichtster Dorine Tanghe aan de Gazet van Antwerpen.

Praktisch

Steenhouwersvest 42
2000 Antwerpen
Website

4/

#5: ZooMoon

Alexandre Van Battel
© Alexandre Van Battel

ZooMoon is de nieuwe one-stop-shop, all-round hub en doetank voor jonge mannen. Je vindt er een mix van exclusieve undergroundmerken van verschillende prijsklassen en stijlen. Naast gekende én nieuwe modemerken als Volcom, Element, Cheap Monday, Quicksilver, shop je er ook premium brands zoals Makia, WESC en Indian Blue Jeans. ZooMoon is de exclusieve verdeler van Playground, Hydroponic en Bucketfeet in België.

Ook voor leuke gadgets ben je hier aan het goede adres: je vindt er hoofdtelefoons van Urbanears, boxen van Marshall, toffe bankjes van Werkhaus, enzovoort. Het is the place to be voor jonge mannen.

Praktisch

Riemstraat 17
2000 Antwerpen
Website

5/

#6: Weekday

wd_4712_09

Het zusje van H&M, COS en & Other Stories opent binnenkort de deuren van een modern en inspirerend winkelconcept in de Antwerpse Kammenstraat. Bij Weekday vind je geen felle kleuren en drukke prints, maar strakke grafische lijnen en een minimalistisch kleurenpalet. Daarnaast staat de keten vooral gekend om hun sportieve(re) collecties en focus op denim.

Naast hun eigen label verkopen ze ook een aantal andere merken in hun winkels zoals Cheap Monday (tevens ook deel van de H&M-groep), Carin Wester, Vans, Back en een kleine selectie tweedehands kleren. Weekday biedt kleren voor zowel mannen als vrouwen aan. Op de precieze datum is het nog even wachten.

6/

#7: Tutu Chic

Schermafbeelding 2016-04-29 om 13.09.57
© Freya Poppe

Tutu Chic is het Belgische merk van Freya Poppe, die je misschien kent van het VIJF-programma Pink Ambition. Freya opende een vrolijke boetiek met de nodige roze twist in de bruisende Antwerpse modewijk. Bij Tutu Chic shop je een ruim aanbod aan stijlvolle, speelse en girly dameskledij.

Praktisch

Boutique Tutu Chique
Nationalestraat 69
2000 Antwerpen
Website

7/

#8: Haven

Schermafbeelding 2016-04-29 om 13.16.59
© Instagram Haven

Op 3 maart opende de eerste citysurfshop in België de deuren. "Het is te weinig geweten dat je hier bij ons ook perfect kan surfen. We willen de surfcultuur van hier tonen. Niet die van Californië" zegt Filip Van Moerkercke, één van de oprichters. Met Haven volgen ze het voorbeeld van surfshops in New York en Tokio, waarin surfbenodigdheden met mode-, design en kunstobjecten worden aangevuld. "We verkopen niet alleen surfmateriaal maar ook mode, kunst, muziek, magazines en boeken", aldus Filip.

Praktisch

Nationalestraat 162-164
2000 Antwerpen
Website

8/

#9: Falke

gallerybig-200020-org

Het Duitse Falke, dat vooral been- en bovenkleding maakt, opende in Antwerpen zijn eerste Belgische flagshipstore met collecties voor dames, heren en kinderen. Het is de eerste winkel in ons land, met een showroom op de eerste verdieping. Het interieur van de nieuwe winkel werd verzorgd door de Belgische interieurarchitecte Julie Grangé.

Praktisch

Schuttershofstraat 22
2000 Antwerpen
Website

9/

#10: Lune-Lautre

luna lautre

Britt en Julie, het dynamisch duo achter Lune-Lautre, hebben van jongs af aan een passie voor mode. Je vindt er 170 vierkante meter aan high end kleding, schoenen en accessoires van zowel onbekende alsook grote namen. De jonge ondernemers deden beiden ervaring op bij Fashion Club 70 - één van de grootste modeagenturen van Europa. Collecties worden nauwgezet opgevolgd en zorgvuldig geselecteerd. Het interieur van het pand belichaamt onmiskenbaar waar zij met Lune-Lautre voor staan: purity, simplicity and quality.

Labels

See by Chloé, Desigers Remix, Aeron Studio, Valentine Gauthier, Swildens, Anine Bing, Morobé, Claska Antwerp, etc.

Praktisch

Hovestraat 2
2650 Edegem
Website

10/

#11: Step by Step

Schermafbeelding-2016-01-20-om-18.38.31
© Bart Kiggen

Step by Step, vaste waarde voor elke modeliefhebber, opende enkele maanden geleden een gloednieuwe winkel in hartje Antwerpen. Eigenaressen Chantal en Julie kregen voor het interieur de hulp van het Antwerpse ontwerpatelier Dialect. In een soft pink kader kunnen we bij Step by Step terecht voor een droomselectie van onder andere deze labels: Alexander Wang, Roseanna, 3.1 Phillip Lim, Athé, Isabel Marant,... Gelukkig zijn ook de iconische Barbies meeverhuisd om ons te verwelkomen.

Praktisch

Steenhouwersvest 20
2000 Antwerpen
Website

11/

#12: La Gaviotta

La Gaviotta
© La Gaviotta

Na vier jaar heeft La Gaviotta eindelijk terug een vestiging in de koekenstad. De shop vond een plaatsje tussen de antiquairs van de Sint-Andriesbuurt. Nu de jongste zoon aan het roer staat van de familiezaak, laat een frisse wind zich zien doorheen de collectie. Hij zette de hand aan de bestaande "Basics & Color" lijn en breidde die uit met trendartikelen.

Praktisch

Steenhouwersvest 45
2000 Antwerpen
Website

12/

#13: Raidillon

12901534_10153445555221497_5129757360097535637_o
© Raidillon

Staat een tijdloos horloge al langer op je wishlist? Stop dan met zoeken want de Belgische horlogemaker Raidillon heeft een gloednieuwe shop in Antwerpen. Mannen die fan zijn van (sporty) chique horloges en een tikkeltje race-minded zijn, kunnen wat me-time inlassen bij Raidillon tijdens hun shopdag met vrouwlief.

Praktisch

Raidillon Boutique
Komedieplaats 5
2000 Antwerpen
Website

(Sarah Van Damme)