Nieuw in Antwerpen: The Plantshop

Gepubliceerd op 22 november 2013 door Laure Vandendaele
Nieuw in Antwerpen: The Plantshop

600x520

Je bent designliefhebber? Of toch eerder een voorliefde voor mode? Je houdt van een stevige kop koffie en een goed boek? Of wil je misschien wat groen in je woonkamer nu de winter opnieuw zijn intrede doet? The Plantshop has it all.

Wie dit jaar weinig inspiratie heeft voor kerstcadeau's kan van 21 november tot 28 december terecht bij pop-up store The Plantshop in Antwerpen. Zoals de naam al doet vermoeden is dit niet zomaar een pop-up store, het is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Baroness O. en Limburgs ontwerpster Sofie Claes. 'Alweer een pop-up store?', horen we u denken. Ja, al proberen de bezielers van The Plantshop het intussen gekende concept nog verder door te trekken. Met een meervoudig meervoudig winkelconcept, bijvoorbeeld. Naast alle items uit de webshop van Baroness O. vind je er ook magazines, kleding, en ja, zelfs kamerplanten. Op donderdagavond kan je er, mits reservering, ook een hapje eten.

ThePlantshop_01

Zowel Baroness O. als Sofie Claeys stellen in The Plantshop hun eigen capsulecollecties voor en als kers op de taart wordt dat alles aangevuld met een exclusieve lijn van zilveren lederenartikelen. ‘Voor mij was het een uitdaging om iets aanvullend te ontwerpen dat in het plaatje past van onze samenwerking. Deze creatieve kruisbestuiving heeft een inspirerende werking gehad op mij. This season, silver has it all’, aldus Sofie Claes. En dat merken we ook in het interieur van de shop: minimalistisch en geometrisch met een vleugje glitter.

ThePlantshop_02
Op de openingsavond werden ook The Plantshop Hand & Body Cream (20€) en The Plantshop Home Mist (40€) geïntroduceerd, twee ontwerpen van de hand van beide dames in collaboratie met parfumeur Louison Libertin. Deze vind je vanaf nu dus ook terug in de winkel.

ThePlantshop_03

Je hoort het, The Plantshop is een all round concept: eat, drink, read, shop! (SD)

The Plantshop
21 november tot 28 december
Vlasmarkt 30, 2000 Antwerpen
Good to know: 23 en 24 december en 27 en 28 december is de shop ook open.

www.baronesso.com
www.wolfbysofieclaes.com