De workout etiquette van Adriana Lima

Geüpdatet op 20 april 2016 door Isabelle
De workout etiquette van Adriana Lima

„Another date with Gym, and yes, it was hot and steamy. Thanks Gym for making me feel sexy!” Adriana Lima, 34, moeder van twee én model, liegt er niet om: het vergt heel wat uurtjes in de sportschool om er zoals haar uit te zien en dat vindt ze nog leuk ook: zweet, gevechtsporten en de occasionele blooper maken deel uit van haar dagelijkse leven!

De Braziliaanse schone mag zich dit seizoen het gezicht van Calzedonia’s beachwear campagne noemen, hoog tijd dus voor een babbel. Speciaal aan ELLE.be vertrouwt ze haar workout geheimen, bikinitips en overlevingstechnieken in de gym toe:

adriana lima

1/

1. Million Dollar Baby

This makes walking in underwear in front of millions of people seem easy #vsfs #teamlima @dino5thstgym

Een video die is geplaatst door Adriana Lima (@adrianalima) op

Geen dag gaat voorbij of Adriana mept erop los. Boksen is dé manier om haar strakke, gespierde lichaam te onderhouden: „Het is voor mij een oefening van lichaam én geest. Je moet je echt diep concentreren en goed focussen op de bewegingen en de kracht die je erin zet om een optimaal resultaat te bekomen.” Waarom boksen zo effectief is? Omdat het cardio- met krachttraining verenigt. Je verbrandt calorieën en werkt tegelijk aan je conditie en stabiliteit, een perfecte workout dus voor druk bezette dames die het maximum uit één sessie willen halen.

2/

2. Run Baby Run

Schermafbeelding 2016-04-11 om 17.40.29

Vertrek je binnen twee weken op reis en kan je bikinilijf nog een serieus duwtje in de rug gebruiken? Adriana raadt lopen aan: „In de aanloop van een show combineer ik mijn vaste boksroutine met hardlopen. Dat laatste brandt ongelooflijk veel calorieën en verdubbelt zowat het resultaat van mijn klassieke workout.”

3/
3. Blooper Baby?

Adriana Lima Calzedonia sport bikini 8

Natuurlijk begin je niet zonder kleerscheuren aan een gevechtsport. „Ik ben model, het zou een drama zijn moest ik met gebroken neus op de catwalk staan. Tijdens het boksen laat ik dan ook geen enkele actie in de buurt van mijn gezicht toe. Mijn trainer daarentegen krijgt het hard te verduren: het gebeurt meer dan eens dat ik hem per ongeluk pal in het gezicht sla. Hij is het ondertussen wel gewend, maar ik voel mij er keer op keer heel schuldig over…”

4/

4. Black Beauty

Adriana Lima Calzedonia sport bikini 5

Veel vrouwen hebben een heilige angst voor workout wear en durven geen spannende sportoutfits aan -ze hebben tenslotte géén modellenlijf. Onzin, zo meent Adriana: „Er is één look waarmee iedereen zonder uitzondering wegkomt en dat is een zwarte legging met mouwloze top: je geeft niet alles bloot, maar toont wel discreet die sexy spieren waaraan je zo hard hebt gewerkt.”

5/

5. Neon Rules

Adriana Lima Calzedonia sport bikini 3

Zelf volgt Adriana ook braafjes die stilistische regel, „al zal ik er in mijn geval altijd vrolijk gekleurde sneakers en even knallende sportbeha bij dragen.”

6/

6. Sweaty Hair… Don’t Care

Adriana Lima Calzedonia sport bikini 6

Geen weet met je haren in de gym? Je bent bijlange de enige niet! Er bestaan gelukkig een hoop stijlvolle kapsels, die je lokken tijdens het sporten uit je gezicht houden. Adriana's favoriet blijft de strakke paardenstaart, al zwicht ook zij wel eens voor de beruchte boxer braids.

7/

7. Oh Boy

AFTER WORKOUT FELLING LIKE BAD ASS.... LOL 👊🏼👊🏼👊🏼😁 @dino5thstgym @cgnewyork #TEAMLIMA

Een video die is geplaatst door Adriana Lima (@adrianalima) op

We weten al hoe vrouwen het beste scoren in de sportschool, maar hoe zit het eigenlijk met mannen? Volgens Adriana kunnen die niets verkeerd doen in shorts en singlet: „klassiek en flatterend voor elk lichaamstype.” Je bent bij deze gewaarschuwd: wie een date wil scoren op of naast de loopband, houdt maar beter rekening met deze vestimentaire code.

8/

8. Sweaty Gear, Do Care!

Adriana Lima Calzedonia sport bikini 7

Kreunende krachtpatsers, vreemde geurtjes of luide telefoongesprekken: ze storen het Braziliaanse model absoluut niet in de gym. Als er één ding is waardoor ze je wél een mep wil verkopen, is het „vergeten” je toestel af te vegen. „Ik ben daar echt een tiran in en verdraag het gewoon niet om op een bezweet toestel te moeten sporten. Wie zijn of haar sporen achterlaat, zal me meteen horen…”

9/

9. Beach Volley

Schermafbeelding 2016-04-08 om 19.27.47

Naast de sportschool is ook het strand een tweede thuis voor Adriana - Brésil oblige… „Ik ben eerder van het luie lounge type op het strand, maar als ik dan toch besluit te bewegen, ga ik resoluut voor volleybal. Onderschat ook de intensiteit van kinderen niet: ik kan uren zandkastelen bouwen met mijn dochters en dat is best uitputtend. Een ander favoriet: elkaar begraven in het zand en grappige lichaamsvormen maken, zoals zeemeerminnen. Dat laatste scoort altijd bij mijn meisjes!”

Schermafbeelding 2016-04-08 om 19.29.37

10/

10. Bikini Bom

adriana lima 2

Bikinibloopers zijn Adriana niet onbekend -„je wil niet weten hoe vaak ik mijn top reeds verloor in de zee”- en toch blijft ze in hart en nieren een bikini meisje -„badpakken zijn eigenlijk echt niets voor mij.” Welke look het beste past bij een sportief dagje aan het strand? „Kleurrijke stukken, dat brengt me om één of andere reden in een competitieve mood. Op rustiger momenten ga ik resoluut voor ontwerpen in crochet: razend sexy!”

adriana lima 3