Winterse wolletjes: voor elk wat wols

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Winterse wolletjes: voor elk wat wols

belgischebreisels

Wintertijd = woltijd. Denk: heerlijke kabeltruien, schattige mutsen en meterslange sjaals. Wie met een paar breinaalden in de hand een gevaar voor zichzelf én zijn nabije omgeving betekent, vindt dit seizoen soelaas in de collecties van heel wat Belgische breimerken. Wie de winterwolletjes liever met eigen breinaalden in elkaar flanst, kan tekst en uitleg vinden in de nieuwe generatie breiboeken. En nu aan de slag, die gekke kerstcardigan breidt zichzelf immers niet! Waar een (bolletje) wol is, is een weg.

1/

Kim Stumpf

Fabulous Coat - 995,00 €
Fabulous Coat - 995,00 €

Kim Stumpf behoeft, in modemiddens, geen introductie. De ontwerpster studeerde in 2007 af aan La Cambre en verdiende haar strepen bij Haider Ackermann, Bruno Pieters, Vivienne Westwood en Robert Clergerie. In 2011 was de tijd rijp om haar eigen label uit de grond te stampen. Sindsdien scoorde Kim wereldwijd - van Brussel tot Hong Kong -  met haar Belgische breisels. Vorige maand opende Stumpf de deuren van een gloednieuwe flagship store in de Lombardenstraat in Antwerpen.

Fabulous Coat – hand geweven oversized jas van gerecycleerde wol – 995,00 €

Te koop in de Kim Stumpf flagshipstore in de Lombardenstraat 18 in Antwerpen.

2/

Ellen Kegels – LN Beanies / LN Andes

EllenKegels

Ook Ellen Kegels draait intussen al enkele seizoenen mee. De Antwerpse onderneemster breidde de lijn LN Beanies uit met LN Andes, een upscale lijn met mutsen uit Alpaca wol waarvan de opbrengst naar eerlijke projecten in Peru gaat. De mutsjes van Ellen worden met liefde door naarstig breiende omaatjes in elkaar gezet. Wie liever zelf aan de slag wil, kan zich uitleven met de bolletjes baby alpaca wol van LN Beanies. Breiblunders vermijden kan door je te verdiepen in ‘Goedgemutst’, het nieuwe, duidelijke en handige breiboek van Ellen Kegels.

www.lnbeanies.com

3/

115 euro
115 euro

4/

45 euro
45 euro

5/

LN Beanies_flat_yarn (15)
LN Beanies wol collectie

6/

19,95 euro
19,95 euro

7/

Maurice Knitwear
Maurice2`
Ook Véronique Leysen is in de ban van het breien. De Antwerpse presentatrice en actrice richtte eerder dit jaar ‘Maurice Knitwear’ op, het breimerk dat ze naar haar overleden grootvader Maurice noemde. Maurice staat voor handgemaakte en unieke sjaals, mutsen en badjassen met een vrolijke twist. Véronique trekt met haar breicaravan door het land en organiseert workshops voor beginners. Wie zich liever voor eigen haardvuur aan een breiwerkje waagt, kan zich laten assisteren door ‘Nog een breiboek’, een handboek met handige tips om je breiwerk rebelser en hipper te maken met streetstyle inspiratie uit New York.

www.mauriceknitwear.com

8/

Baby, It's Cold Outside - 52,00 €
Baby, It's Cold Outside - 52,00 €

9/

Nogeenbreiboek
19,95 euro

10/

Breien op z’n Brits met Fred Perry

fredperry
In het na-oorlogse Engeland was breien een populaire hobby. Bovendien was het ook een voordelige en praktische manier om de familie te kleden. Patronen warden van generatie op generatie doorgegeven, een traditie dat het designteam van Fred Perry nieuw leven wil inblazen.
Deze winter heeft het designteam van Fred Perry Britse retro breipatronen, met dank aan een duik in eigen archief, heruitgevonden. Wie een Fred Perry trui uit deze collective in huis haalt, krijgt er het bijhorende breipatroon bij zodat je klant zelf een dubbeltje kan breien.

Klik hier voor alle info

11/

Budgetvriendelijk breien met Hema

020-45100110-580x1024
Super Bulky One Project Bol - 11,00 euro

Alle begin is moeilijk. Net daarom hebben beginnende breiers maar beter een paar extra bolletjes garenl (100% acryl) in hun breimandje zitten. Oefening baart immers kunst, en met een beetje geluk een conversation starter van jewelste in de vorm van een rendierencardigan. Enter Hema. Onze favoriete winkel (een van de vele!) pakt dit najaar uit met een indrukwekkende en bijzonder betaalbare collectie breigaren en –accessoires (zoals de musthave pomponmaker! 3,25 euro). Dat ook Hema een breiboek op de markt bracht, mag u intussen niet verbazen.

www.hema.be

12/

Schermafbeelding 2013-11-13 om 16.02.25
7,50 euro

Ready, set, brei!