Dit zijn de grote denimtrends van de lente

Geüpdatet op 15 november 2019 door Isabelle
Dit zijn de grote denimtrends van de lente

Hoe draag je deze lente de jeans? Hoe lang moet hij zijn, hoe nauw mag hij aansluiten en waarmee combineer je hem? Zes trends om te onthouden! 

1/

1. Broken, not shredded

Rafels doen het nog steeds razend goed, maar dan wel met mate. We staan niet langer te wachten op blote knieën die vanuit een compleet geruïneerde broek uit piepen, noch op centimeterslange lappen stof die zielig rondwapperen. Wat wel kan: broeks-, jas- en shirtranden met lichte slijtage. Geen zin om een nieuw stuk te kopen? Zet gewoon de (kartel)schaar in je bestaande jeans en je kan weer verder!

Gigi Hadid Double Denim

2/

2. De Workman Jeans

Denim trends 2017 Levi's 2

Anno 2017 is "voetjes aan de grond" aan zet en dat zal ook je denim garderobe geweten hebben. Na de boyfriend, de girlfriend en de extreme skinny, werkt de werkmansbroek aan een comeback: losjes om de heupen, rechte snit, hoog in de taille gedragen met net te korte pijpen -snij desnoods een stukje af met de kartelschaar. Functioneel, no nonsense en lekker gewoon!

04-pfw-ss17-street-style-day-23

Denim trends 2017 Levi's

3/

3. Double Denimweekday-5

Jeans op jeans is al enkele seizoenen aan een opmars bezig maar breekt dit voorjaar pas helemaal door. Licht, donker, met scheuren of egaal: combineren maar!

hm-uniseks-denim-conscious-collectie-lookbook-4

4/

4. De jeansjas

Jeans-london-fashion-week-1024x536

Deze klassieker is perfect voor het tussenseizoen. Wat er deze lente bijzonder aan is? In lijn met de nineties revival draag je hem een beetje te groot, lekker afgewassen en bomvol patches!

Paris-str-S17-218

5/

5. Uniseks

Het feit dat de boy- en girlfriend niet meer overheersen, hintte al richting deze trend: ook in denim land zijn gendergrenzen niet langer actueel. What's mine is yours en omgekeerd: lekker economisch én democratisch om stukken met je partner te kunnen delen. Onze favoriet? H&M brengt een volledige uniseks lijn uit -vergeet hem zeker niet te checken!

hm-uniseks-denim-conscious-collectie-lookbook-1

hm-uniseks-denim-conscious-collectie-lookbook-970x508

6/

6. Flares

Tussen al het nineties geweld is er ook een beetje plaats voor de jaren zeventig. De flared jeans mag met zijn beruchte olifantenpijpen weer even in de schijnwerpers. Lekker luchtig in de zomer! Opgelet: anno 2017 draag je de flared jeans cropped -met andere woorden: net boven je enkels.

Cropped Flared Jeans 1 Cropped Flared Jeans 2 Cropped Flared Jeans 3 Cropped Flared Jeans 4