Zo onderhoud je een bebaard vriendje

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Zo onderhoud je een bebaard vriendje

Omdat wij geen dagelijkse scrubbeurt nodig hebben door dat eeuwige geschuur van zijn baard...

55 procent van de mannen wereldwijd laat zijn gezichtshaar (deels) staan. Het grote probleem hierbij is dat veel mannen niet of nauwelijks weten hoe ze hun moustache en/of baard moeten verzorgen. ELLE to the rescue!

Dankzij deze 6 tips wordt zijn opstandige baard even zacht als babyhaar.

#1: Baardolie

prospector-co-burroughs-baardolie-30ml
Prospector Co. Burroughs, €29,95

Baardolie is echt een wondermiddel en het biedt niks dan voordelen. Het ruikt heerlijk en je baard ziet er meteen een stuk gezonder uit. Daarnaast voorkomt de olie schilfers, maakt het baardharen minder stug en geeft ze glans. Bovendien kan dit middeltje ook helpen om die paar opstandige baardharen wél in model te krijgen.

Gebruik? Druppel de vloeistof in je handpalm en masseer deze vervolgens goed door je baard en de onderliggende huid.

#2: Baardbalsem

percy-noblemans-baardbalsem
Percy Nobleman's Baard Balm, €24,99

Baardbalsem richt zich vooral op het vormgeven van de baard. De balsem ruikt vaak erg lekker en in combinatie met de olie wordt de baard een heerlijk geurende oase.

Gebruik? Neem een kleine hoeveelheid balsem en laat deze smelten tussen je vingers. Wrijf vervolgens de gesmolten balsem door je baard en breng hem in het gewenste model. Ideaal voor een bad-beard-day!

1/

#3: Baardkam

big-red-beard-combs-baardkam-no9-walnut
Big Red Beard Combs Baardkam, €18,99

Het dagelijks kammen van de baard zorgt ervoor dat de haren in de juiste richting groeien en dat er in een lijn in je baard zit.

Gebruik? Investeer in een houten kam. Deze zijn steviger en je kan er beter de stugge haren mee kammen.

#4: Snorrenwax

captain-fawcett-snorrenwax-extra-strength
Captain Fawcett Snorrenwax, €13,95

Snorrenwax temt de wilde haren op jouw (lief zijn) bovenlip. Het is een wax waarmee je zorgt dat de haren mooi in model blijven. Het laat toe indrukwekkende creaties te maken (enkel voor hipsters!).

Gebruik? Neem een beetje wax (ter grootte van je nagel) en wrijf warm tussen de toppen van je wijsvingers. Breng nadien in de snor aan. Maak eventueel gebruik van een kammetje.

2/

#5: Baardshampoo

Oak_baardshampoo
OAK Beard Wash, €24,95

Een baardshampoo is noodzakelijk. De baard komt niet alleen in aanraking met voedsel, vocht en rook, maar ook met verzorgingsproducten zoals baardwax en baardolie. Dit zijn allemaal middelen die (zichtbaar of onzichtbaar) in de baard blijven hangen. Om een baard optimaal te onderhouden, is wassen aangeraden.

#6: Baard conditioner/softner

Schermafbeelding 2016-03-24 om 15.57.58
BeardBrand Tree Ranger Beard Softner, €24,50

Maak gebruik van een conditioner om baardharen soepeler en zachter te maken. Hier bestaan speciale baardconditioners voor. Een beard softner maakt de haartjes zacht en bevat geen siliconen. Een gewone conditioner is oké, maar het wordt aangeraden om deze niet bij elke wasbeurt te gebruiken. Een goed alternatief op de dagen zonder conditioner is het gebruik van de baardolie.

(stagiaire Sarah Van Damme)