DIY: 5 homemade lippenscrubs

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
DIY: 5 homemade lippenscrubs

Wil jij graag zachte, gladde en goddelijke lippen? Deze scrubs maken jouw lippen op enkele minuten tijd extreem kissable.

1. Zout

Zout is een zeer effectief scrubmiddeltje. Meng een beetje zout met water en breng aan op je lippen. Je zal zien dat je gebarsten lippen er onmiddellijk honderd keer beter uitzien. Extra voordeel: zout heeft een verzorgend effect op wondjes en kalmeert en verlicht irritaties.

1/

2. Suiker

© peek-a-boo
© peek-a-boo

Kies kristalsuiker of bruine suiker (zoals basterdsuiker). Meng in een kommetje 2 koffielepels suiker met 1 koffielepel olijfolie of jojoba-olie. Je kan eventueel ook honing gebruiken in plaats van olie. Meng alles goed door elkaar en breng de scrub in cirkelbewegingen aan op de lippen. Spoel vervolgens goed af. Als je een sterkere scrub wil, kan je nog wat extra suiker op de lippen aanbrengen. Voor een zachtere scrub, beperk de hoeveelheid suiker.

3. Kofie

koffie

Als je geen suiker of zout in huis hebt, is gemalen koffie een goed alternatief. Meng een lepel koffie met een beetje honing of olijfolie, breng aan op de lippen en wrijf voorzichtig uit.

2/

4. Tandenborstel

tandenborstel

Heb je een tandenborstel op overschot? Gebruik hem als lippenscrub! Maak je tandenborstel nat met wat lauw water en maak zachte cirkelbewegingen over je lippen. Doe dit zeker niet te hard!

5. Natriumcarbonaat

ThinkstockPhotos-502817870-1024x683

Bicarbonaat heeft heel wat voordelen. Onze lippen mooier en zachter maken is er een van.  Meng in een kommetje 1 à 2 koffielepels bicarbonaat met een beetje water. Breng met je vinger het mengsel in cirkelbewegingen aan op je lippen.

Deze natuurlijke scrubs zuiveren je lippen en ontdoen ze van dode huidcellen. Vergeet zeker niet om achteraf een lippenbalsem te gebruiken.

(Stagiaire Laura Vermeire via Elle Belgique)