Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 18 november 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsPrimark komt naar Brussel, Ashley Olsen krijgt promotie en Daria Werbowy is Mango's nieuwe gezicht. Verder ontvangt Angelina Jolie een prijs om haar ontwikkelingshulp te steunen.

Nieuwe namen aan de top van de Amerikaanse mode-industrie. Het Council of Fashion Designers of America heeft drie nieuwe leden voor haar raad van bestuur verkozen. De gelukkigen zijn Deborah Lloyd, Prabal Gurung en Ashley Olsen.  Het CFDA is een vereniging die Amerikaanse mode op globaal vlak sponsort en vertegenwoordigt. Hoewel de organisatie geen zeggensmacht heeft over haar leden, geniet het wereldwijd heel wat prestige. Een plekje in haar raad van bestuur betekent voor de nieuwe leden dan ook een serieuze carrièreboost.

Daria Werbowy neemt de fakkel over van Miranda Kerr. De Canadese stond model voor de aanstormende lentecampagne van Mango, gefotografeerd door Josh Olins. Het label staat ervoor bekend enkel met de besten (en meest bekenden…) samen te werken. Voor Werbowy en Kerr mochten onder andere Penelope Cruz, Mila Jovovich, Lizzy Jagger, Karolina Kurkova, Naomi Campbell, Eva Herzegovina en Diane Kruger haar creaties vertegenwoordigen.

Angelina Jolie werd afgelopen weekend in de bloemetjes gezet om haar inspanningen voor de derde wereld. Op de Annual Governors Awards mocht de actrice de prestigieuze Humanitarian Award ontvangen, een prijs die ze won omwille van de “uitzonderlijke prestaties” die ze tijdens haar leven verrichtte in het belang van anderen.  Jolie nam haar award met een emotionele speech in ontvangst,  een mooie manier om ontwikkelingshulp nog maar eens in de kijker te zetten.

De Brusselse Nieuwstraat wordt binnenkort een trekpleister rijker, Primark strijkt immers neer in onze hoofdstad. Het Ierse label plant komende jaren winkels in Gent en Charleroi, maar maakte dit weekend bekend ook Brussel op het oog te hebben. Meer zelfs, er werd reeds een pand gevonden. Vanaf volgend jaar vind je Primark in de Nieuwstraat in het voormalige Forever 21. Het gebouw brandde in de zomer van 2012 gedeeltelijk af, maar krijgt binnenkort dus een nieuw, democratisch stijlvol leven.