Musthave: vijf betaalbare juwelenlabels van Belgische makelij

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Musthave: vijf betaalbare juwelenlabels van Belgische makelij

juwelenVijf originele, betaalbare én beginnende juwelenlabels van eigen bodem:

AtelierFelizLathouwers

AtelierFelizLathouwers, € 45
Atelier Feliz, € 45

Wens je de contouren van je stad om je hals of liever een cactus om je pols? AtelierFelizLathouwers heeft het allemaal. Met één oog op de natuur maakt deze juweelontwerpster fijne juwelen in zilver en goud.

De website van AtelierFelizLathouwers is in de maak maar ondertussen kan je een bestelling plaatsen via haar Facebook of haar e-mailadres : feliz.lathouwers@hotmail.com

1/

Coldby

Coldby, € 20-49 / ©Winny man
Coldby, € 20-49 / ©Winny man

Juliane Borths maakte eerst mode maar focust zich nu meer op rugzakken en juwelen. Minimalistische knopen en lussen typeren haar stijl op dit moment. Ze probeert onconventioneel materiaal, zoals plastic, te gebruiken in haar abstracte designs.

2/

Ultime

30
Ultime, € 30/stuk

Het doel van Ultime is juwelen realiseren die de ontwerpster zelf zou kunnen betalen. Ze bekijkt haar ontwerpen als een buyer, niet een ontwerper. Daarom gebruikt Marine Pirson enkel edelstenen en messing. Ook de marmer trend kan je in haar collecties terugvinden.

3/

Wolk

Wolk, € 21,95
Wolk, € 21,95

Zusjes Karen en Jana Van der Biest ontwerpen uitsluitend geometrische kettingen. De studentes maken door middel van een 3D printer papieren creaties. Een groot deel van hun designs zijn vervaardigd uit de grondstof PLA en zijn zo biologisch afbreekbaar.

4/

Sternum

Sternum, € 43-48
Sternum, € 43-48

Voormalig studente architectuur Sophie Peelman werkt enkel met harde metalen. Ze ontwerpt een simplistisch lijnenspel voor om je hals. Haar kettingen zijn elegant en tijdloos en dat zonder te veel tierlantijntjes.

(Charlotte Spens)