10 dingen die je nog niet wist over Brie Larson

Geüpdatet op 22 november 2016 door Elise
10 dingen die je nog niet wist over Brie Larson

Ze deed er 20 jaar over om beroemd te worden en sinds de succesvolle oscaruitreiking afgelopen weekend haalt ze eindelijk haar slag thuis. Een portret van een voormalig kindsterretje:

De 26-jarige Brie Larson won tijdens de Oscaruitreiking het felbegeerde beeldje voor beste actrice voor haar rol in het drama 'Room'. Al heeft ze er intussen al een lange carrière op zitten, toch doet haar naam niet meteen een belletje rinkelen. Daar komt nu eindelijk verandering in. 

1/

  1. 6 jaar

Hoewel acteren niet in de familie zit, wist Brie al vroeg dat ze actrice wil worden: "Mijn moeder stond de afwas te doen, toen ik zei: 'Ik wil actrice worden'. Ze dacht dat ik maar iets herhaalde wat iemand op TV of op school had gezegd, maar ik wou er niet over ophouden", vertelt Brie in 2014 aan Glamour-magazine. De aanhouder wint. Brie startte met dramastudies op de prille leeftijd van zes jaar. Ze is daarmee de jongste leerling ooit aan het theaterconservatorium in San Francisco.

2/

2. Fake Barbie

brie-larson-picture-5

Op haar zevende haalde ze haar eerste opdracht binnen. Niet zo maar eentje: ze speelt een fake Barbie in een reclamefilmpje op The Tonight Show with Jay Leno.

3/

3. Artiestennaam

Er doen twee verschillende cowboyverhalen de ronde over de artiestennaam van Brie. In Glamour haalt ze vooral praktische redenen aan. "Mijn echte naam (Brianne Sidonie Desaulniers) is moeilijk uit te spreken en het is erg frustrerend om mensen de hele tijd te corrigeren. Larson is de achternaam van mijn betovergrootmoeder, dus besloot ik mezelf deze toe te eigenen.

 

Kirstendollface

In 2015 voegt Brie er tijdens de talkshow van Jimmy Fallon een andere anekdote aan toe. Larson is ook de achternaam van een American Girl-pop, waar de actrice dol op was: "De pop is eigenlijk de echte reden waarom mijn achternaam Larson is. De pop heet Kirsten Larson dus ik veranderde mijn naam in Larson zodat Kirsten een deel van onze familie kan worden."

4/

4. Frans

The_Gambler_39896

Haar moedertaal is Frans. Ze bekende aan "The film stage": “Toen ik ouder werd nam Engels steeds meer mijn woordenschat over en ik verloor het meeste van mijn Frans. Ik weet dat het nog steeds in mij zit."

5/

5. Zangcarrière

Tussen enkele jobs door waagde Brie zich ook aan een zangcarrière. In 2005 bracht ze haar debuutalbum  "Finally Out of P.E." uit, maar een lange muziekloopbaan was niet voor haar weggelegd. Tien jaar later is de actrice eerder verlegen over haar toenmalige carrièrewending: "Het album was zo slecht! Ik wou dat het niet bestond", bekent Brie in 2013 aan The Daily Beast.

6/

6. Star Wars

yoda-star-wars

Brie heeft een zwak voor… Star Wars. Het hielp haar om het ijs te breken met Room-collega Jacob Tremblay, met wie ze de passie voor de films deelt. "Zij houdt van Star Wars, ik hou van Star Wars. Daarom zijn we nu beste vrienden", bekende Tremblay aan People Magazine.

 

7/

7. Honger

2016 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Graydon Carter - Arrivals

Larson bekent een continu hongergevoel te hebben, maar schikt zich naar een erg strikt dieet: gekookte eitjes met groenten, zeker geen aardappelen. Vrij drastisch, als je het ons vraagt. Ach, je moet er iets voorover hebben om in de outfits van Céline, Gucci of Calvin Klein te schitteren.

8/

8. Lief

Alex-Greenwald

Brie's levensgezel is de artiest Alex Greenwald, de leadzanger van de Amerikaanse rockband Phantom Planet. De band is bekend van het nummer "California", de soundtrack van de populaire reeks The O.C. In een interview met Buzzfeed onthulde Larson dat ze "beiden een passie hebben voor kunstgeschiedenis en in het bijzonder voor de renaissance".

9/

9. Cinofiel

18SNAPSHOT-blog427

Brie is een filmexpert. Ze heeft een gesofisticeerde filmsmaak. Op haar achtste was ze in de ban van Gone with the Wind.

10/

10. Toekomstplannen

Larson genoot als actrice redelijk wat bekendheid bij het grote publiek met haar rol in de komedie 'Hoot' in 2006, maar haar grote doorbraak volgt pas nu met 'Room'. Daarin vertolkt ze Joy 'Ma' Newsome, een jonge vrouw die wordt ontvoerd en zeven jaar lang opgesloten zit in een schuur, samen met het zoontje dat door haar ontvoerder werd verwekt.

Binnenkort is Larson voor het eerst te zien in een kaskraker, 'Kong: Skull Island', waar ze naast onder meer Samuel L. Jackson staat.