Met Gala: een exclusieve blik achter de schermen

Gepubliceerd op 24 februari 2016 door ELLE België
Met Gala: een exclusieve blik achter de schermen

Het Met Gala - hét society event van het jaar - krijgt een eigen documentaire, met in de hoofdrol: Anna Wintour. 

Oorspronkelijk werd het Met Gala in het leven geroepen om geld op te halen voor het goede doel, maar vandaag is het uitgegroeid tot een heuse defilé op de trappen van het Metropolitan Museum of Art. Filmmaker Andrew Rossi schenkt ons in zijn documentaire een exclusieve blik achter de schermen.

“Mode kan een droom creëren, het is een soort fantasie. Het is eigenlijk theater." aldus Anna Wintour - hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue - in de zopas vrijgegeven trailer van The First Monday in May, een documentaire over het Met Gala.

Op het evenement - ieder jaar in de maand mei - komen ontwerpers en A-listers samen voor de opening van de Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute nieuwste expositie.

Nu blijkt dus dat de Amerikaanse filmmaker Andrew Rossi de organisatie vorig jaar op de voet heeft gevolgd. Hij verwerkte alle beelden in één documentaire en blikt hiermee terug op de (stressvolle) totstandkoming van zowel de expositie als het gala.

Schermafbeelding 2016-02-23 om 14.05.18
De tafelschikking: een moeilijke opgave zo blijkt

In de documentaire volgen we zowel Andrew Bolton, de curator van het Postume Institute als Anna Wintour. Zij is verantwoordelijk voor het organiseren van het gala. De film geeft je een exclusieve blik achter de schermen: we zien hoe het gala tot stand komt en hoe de expositie wordt geproduceerd en gefabrikeerd. Zo horen we bijvoorbeeld de verbazing van het Vogue-team als ze horen hoe duur het is om Rihanna op de rode loper te laten verschijnen.

Maak kennis met de "Super Bowl binnen de modewereld" zoals Vogue's André Leon Talley het gala kenmerkt.

Schermafbeelding 2016-02-23 om 14.19.52

De documentaire gaat in première tijdens het Tribeca Film Festival op 13 april. Bekijk hier de trailer:

(stagiaire Sarah Van Damme)