Dit is Belgisch: 6 juwelenlabels die je moet kennen (1)

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Dit is Belgisch: 6 juwelenlabels die je moet kennen (1)

BeFunky_juwelen.jpgWie dit najaar op zoek gaat naar een mooi juweel, moet niet enkel bij internationale labels rondneuzen. Ook ons eigen land barst van het talent en artisanaal vakmanschap. Zes Belgische accessoirelabels op een rijtje, goed voor een schatkist aan bling van eigen bodem:

Elisa Lee
Old school vakmanschap is het credo van Elisabeth Leenknegt, wiens familie de kunst van het glasblazen al generaties lang hoog in het vaandel houdt. De Gentse zilversmid en glasartieste ontwerpt juwelen uit zilver en zelf geblazen glas. Goed voor verrassend moderne collecties waarin kleur en humor een grote rol spelen.

Prijzen tussen 100 en 300€.

Klik hier voor de webshop en informatie over verkooppunten.

1/
MELISSA KANDIYOTI

Melissa KandiyotiVintage vrouwelijkheid bij Melissa Kandiyotti. De Belgisch-Turkse ontwerpster begon haar carrière als zangeres, maar besloot uiteindelijk volop haar passie voor antieke juwelen te laten losbarsten in een eigen label. Haar handgemaakte creaties zijn oversized, nu eens geïnspireerd op de Art Deco beweging, dan weer met een knipoog naar haar Byzantijnse roots. Wie nog steeds in Great Gatsby sferen hangt, is hier aan het juiste adres.  Poëtisch, elegant en sexy: we love!

Prijzen tussen 100€ en 1000€

Online verkrijgbaar via deze link, klik hier voor meer info.

2/

DIAMANTI PER TUTTI

diamanti per tutti

Een label dat de Belgische reputatie van minimalisme in ere houdt. “Discrete luxe” is de rode draad doorheen de collecties van het Antwerpse Diamanti Per Tutti. De simpele elegantie van het label vertaalt zich in lichte ontwerpen, combineerbaar met zowat elke dress code. De creaties bestaan meestal uit een mix van democratisch sterling zilver en echte diamanten. Voor wie elke dag, ongeacht de situatie of outfit, hetzelfde juweel wil dragen.

Prijzen tussen 40€ en 500€.

Online verkrijgbaar via deze link.

3/

 STUDIOSINTH

studiosinthHet gloednieuwe StudioSinth brengt originele designs, vervaardigd via moderne technieken als 3D-print en lasercuts. De inspiratie achter de juwelencollectie, Pith, ligt in de vernuftige wereld van planten. Dat resulteert in accessoires die rond het lichaam lijken te groeien als kleurrijke plantjes. Voor wie het graag organisch houdt… De ringen zijn beschikbaar in plastiek of staal.
Prijzen tussen 20€ en 50€.
Online verkrijgbaar via deze link.

4/

JUST JULIA

just juliaDe meest uiteenlopende stijlen aan schappelijke prijzen, dat is Just Julia. Van zoetwaterparels via Braziliaans vlechtwerk tot kleurrijke fantastiejuwelen: de webshop bevat een schat aan creaties. De 24-jarige Charlotte De Busser speurt de wereld af op zoek naar leuke accessoires en verzamelt ze onder de noemer Just Julia. Niet mis voor iemand die amper van de schoolbanken komt.

Tussen 10€ en 60€, online verkrijgbaar via deze link.