Shapewear ondergoed van Spanx verovert België

Geüpdatet op 7 september 2013 door Laure Vandendaele
Shapewear ondergoed van Spanx verovert België

opening spanx

Geen lingerielade van een grande dame uit Hollywood waarin geen Spanx te vinden is. Het figuurcorrigerend ondergoed is al jaren hét publiek geheim van heel wat rode loper diva’s. Dertien jaar na de oprichting van het miljoenenbedrijf is het succesnummer van bedenkster Sara Blakely nu ook bij ons verkrijgbaar.

Spanx. Household name bij de rich & famous en geen sterrenkijker die niet weet waarvoor dit woord staat. Celebs zoals Gwyneth Paltrow, Jessica Alba, Beyoncé, Julia Roberts en Kim Kardashian zweren bij Spanx, zeker tijdens dagen waarop ze jurken in size zero en fotografen met telelenzen aan hun been hebben.
Wat er onder die prachtige rode loperjurk zit? Geen kanten slipje en bijhorende beha, wel een vleeskeurig ensemble waarin borsten, buik en billen netjes verpakt zitten. Met een fenomenaal figuur tot gevolg. Dat is the power of Spanx!

Televisiefenomeen Oprah pikte het sterproduct van selfmade woman Sara Blakely meteen op en veroorzaakte een ware verkooppiek nadat ze haar voltallige publiek op een wonderbroekje trakteerde. Sinds het Spanx gamma ook bij ons verkrijgbaar is, vielen bekende dames zoals Véronique De Kock, Veerle Dobbelaere en Martine Prenen voor het figuurcorrigerende ondergoed. But business is good business!

Hoofd van public relations Misty Elliot is sinds de begindagen actief bij Spanx en zag het bedrijf jaar na jaar groeien. ‘In het begin was het niet altijd eenvoudig mensen warm te krijgen voor ons product. Nog een geluk dat mijn naam aan de telefoon voor heel wat verwarring zorgde (er is maar een letter verschikl met de naam van muziekster Missy Elliot, nvdr) en ik op die manier de juiste mensen te pakken kreeg!’, zegt de blondine. ‘Bovendien reserveer ik dankzij mijn naam makkelijk een tafeltje in de beste restaurants van Los Angeles!’, lacht ze.

Elliot is zelf grote fan van Spanx. ‘Ik zou deze job niet kunnen doen, mocht ik niet zo dol zijn op ons product. Ook onder deze jurk heb ik Spanx aan. Toen ik na de feestdagen een paar kilootjes was bijgekomen droeg ik niet minder dan vier verschillende items uit ons gamma. Mijn echtgenoot overlaadde me die avond met complimentjes. Hij schrok zich dan ook een bult toen hij me tijdens het omkleden betrapte. Toen moest ik mijn geheim wel prijsgeven’, zegt Elltiot.

Strak en gestroomlijnd dankzij Spanx. Maar wat doe je als die romantische date uit de hand dreigt te lopen?, vraag ik Misty. ‘Ik kan wel honderd verhalen vertellen!’, zegt ze. ‘Zo vertelde een vrouw me eens dat ze na een geslaagd afspraakje met een jongen mee naar huis ging. Omdat ze haar Spanx aanhad, vroeg ze hem onderweg naar huis aan een café te stoppen voor een geveinsde dringende sanitaire stop. Ze schopte haar broekje uit en knoopte die rond de afvoerbuis van het toilet. Toen ik haar vroeg waarom dat ze dat gedaan had, antwoordde ze: ‘Ik heb daar genoeg geld voor betaald en wou die bovendien niet kwijt!’ ‘Een dag later ging ze terug om haar geliefde Spanx weer los te knopen!'

Spanx heeft meer dan 20 verkooppunten in België. Prijzen variëren tussen 29 en 129 euro.

SHOPPEN:

Bagatelle - Lippenslaan 161 - 8300 Knokke
Wagram Luxury - Kunstlaan 27 - 8300 Knokke
Confidentiel - Francis Ferent - Avenue Louise 60 - 1050 Brussel
Cosi Cosi - Lombardenvest 45, 53, 55 - 2000 Antwerpen
Lingerie Inge Maessen - Zuivelmarkt 14 - 3500 Hasselt
online shoppen : www.jolilly.be

(LV)