Scream and shout: top tien beste schreeuwen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Scream and shout: top tien beste schreeuwen

top tien schreeuwenAAAAAAA!!! Wie van plan is vanavond lekker te griezelen, bereidt zich best voor met deze reeks bekende angstkreten. Geest, moordenaar of foute outfit: deze sterren hebben alle reden tot hartverscheurend geschreeuw. Onze favoriete decibels op een rijtje:

1/

1

Macaulay Culkin in Home Alone. De meest hartverwarmende in het rijtje koude rillingen...

2/
2

Janet Leigh in Psycho (1960): de oerthriller met de bekendste moordscène in de filmgeschiedenis.

3/
3 4

Drew Barrymore in Scream: wat doe je als je je imago van kindsterretje kwijt wil? Je laat het in stukjes kappen in de grootste horrorprent van de nineties natuurlijk.

4/
5

Ook de rest van de Scream cast kan er wat van. Monica Geller, ben jij dat??

5/
6

Vrolijke vriendjes Ron, Harry en Hermione schreeuwen zowat hun hele middelbare schoolcarrière lang de longen uit het lijf. Onder één dak leven met geesten, driekoppige honden en trollen is niet elke dag een pretje.

6/

7

We liggen steeds weer in een deuk als Nicole Kidman het hele Australische platteland bijeen tiert nadat ze in 'Australia' getuige was van een brute kangoeroe moord...

7/
8

Een topper als Scream, die verdient een parodie. In Scary Movie doet Marlon Wayan zijn uiterste best om aan Drew Barrymore te tippen.

Schermafbeelding 2013-10-30 om 14.59.29

8/
9

Ook Psycho kreeg dit jaar -min of meer- een remake met Scarlett Johansson in de slachtofferrol. Niet mis, helemaal niet mis.

9/
10

Will Smith zorgde in de hitreeks The Fresh Prince of Bel Air voor de nodige decibels. Waar zou hij zo bang voor zijn: Uncle Phill of zijn schrikwekkende nineties spiegelbeeld?? 11

10/
13Een hulpkreet die niemand ooit zal horen: Sandra Bullock in de nieuwe prent Gravity, over een astronaut die na een ongeluk hulpeloos rondzweeft in de ruimte. De engste van de reeks!

11/

Schermafbeelding 2013-10-30 om 15.07.15The Wilhelm Scream: de schreeuw die je onbewust al ontelbare keren hoorde. Einde jaren dertig uitte cowboy Wilhelm deze kreet in een onbekende Western, een geluidseffect dat sindsdien door tientallen, zoniet honderden films werd gerecycleerd. Van Indiana Jones tot Disney via Star Wars: Wilhelm is een schreeuwerige legende in Hollywood!