Dag van de webshop: vijf Belgische adressen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Dag van de webshop: vijf Belgische adressen

webshopsE-shopping, wij zijn er helemaal verslaafd aan. Dat je online koopjes niet altijd gepaard moeten gaan met enorme verzendkosten, bewijzen deze fijne webadresjes. Ook op eigen bodem genieten we immers een paar virtuele toppers.

Ohmydress.be

Schermafbeelding 2013-10-29 om 15.13.35
Een webstek voor aan- en verkoop van tweedehandskledij. Je vindt er stukken in perfecte staat –gewassen én gestreken, thank you very much- uit een breed aanbod aan labels. Een webshop met persoonlijke diensten, die zich af en toe ook analoog laat gelden via pop-up stores en privéverkopen.

1/

Soyouthinkyoucanshop.comSchermafbeelding 2013-10-29 om 15.14.37
Het Belgische ex-model Charlotte Collard proefde via een korte samenwerking met Net-a-Porter van het online shopplezier. Sindsdien lanceerde ze haar eigen webshop, waar ze naast kledij ook inspiratie, stijltips en personal shopping diensten aanbiedt. Haar handelsmerk: luxe. Een shop dus voor wie op zoek is naar een slimme, duurzame investering en niet elke seizoen van look wil veranderen.

2/

MuseStyle.com

it
It-girl alert! Deze site verzamelt in de marge van de modeweken de beste looks van paradepaardjes als Tiany Kirilof, Charlotte Collard, Miroslava Duma en zelfs “onze” Béa Ercolini. Looks die slechts een muisklik van jou zijn verwijderd, vergezeld van links naar de winkels van origine. Omdat muzes nu eenmaal bestaan om te kopiëren. Visueel ook bijzonder aangenaam: de shop werkt “op z’n Pinterests” met moodboards.

3/

Famousbox.be

fam
Famousbox maakt deel uit van de Cameleon groep en is de eerste e-department store in ons land. Je vind er een waaier aan Belgische labels en ontwerpers (Clio Goldbrenner, OMSK,…) naast internationale merken. Naast fijne shopping vind je er ook heel wat inspiratie via de levendige blog die je constant looks, sferen en nieuwe ideeën voorschotelt.

4/

Labellov.com

lab
Last but not least: Labellov, de online snuisterwinkel die enkel de groten der aarde van onder het stof haalt. Balenciaga, Chanel, Dior, Lanvin, Dries Van Noten: op zoek naar een unieke tas, juweel, jurk, … uit lang (en minder lang) vervlogen tijden? Hier moet je zijn! Eén keer per week is de Antwerpse showroom van Labellov open, voor wie de prachtige beelden op de site niet helemaal vertrouwt. Geloof ons, je zal niet teleurgesteld zijn.