GETEST: de elektronische nagelvijl

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST: de elektronische nagelvijl

The way to start your day

Is een elektronische nagelvijl een onmisbare tool voor een DIY-manicure? ELLE deed de test met het nieuwe Velvet Smooth Electronic Nailcare System van Scholl.

WAT: Elektronische nagelvijl van Scholl.

nagelvijlScholl
HOE:  zet één van de drie bijgeleverde kopjes op de nagelvijl, druk op de knop en vijlen, buffen en polishen maar!

GETEST: ondanks mijn goede zorgen is het maar pover gesteld met de algemene gezondheidstoestand van mijn nagels. Geen voedende oliën, rijke crèmes voor flexibele nagelriemen en beschermende lakjes die gescheurde nagels konden voorkomen. Om de ontsierende nagels te verstoppen, ging er vaak een laag of vier nagellak (basecoat, twee lagen nagellak en een topcoat) overheen. U kan wel raden dat al die lagen in the long run weinig goeds doen voor de canvasjes op je vingertoppen. Een maandelijkse manicure zou kunnen helpen, maar dat komt er toch nooit van. Dan maar thuis aan de slag met een elektrische vijl die hypothetische uitstapjes naar de schoonheidsspecialiste overbodig zou moeten maken.

Het vijlkopje op de vijl zetten is bijzonder simpel, meer is er niet nodig om aan de slag te kunnen. Na een druk op de knop beweegt de vijl snel op en neer, glij zachtjes met het toestel langs de nageltoppen en de rest gebeurt vanzelf. Door het snelle op en neer bewegen van de vijl ga ik al snel dubbel zien waardoor het niet erg aangenaam is om lang naar je vijlwerk te kijken. Deze stap had ik gerust met een manuele vijl kunnen doen, maar het moet gezegd: het vijlen gaat snel vooruit en het is makkelijk om een mooi afgeronde nagelvorm te creëren.

Het tweede opzetstuk, de buffingkop, dient om het nageloppervlak te egaliseren. Een klein karweitje dat ik niet graag met een vijl doe (je nagels worden er zo dof van!) maar met mijn elektronische tool vliegt het vooruit. De scheurtjes in mijn nageltoppen worden meteen minder zichtbaar en mijn nagels zijn sterk en stevig. Wie wist dat zoiets mogelijk was.

Tot slot gebruik op het ‘polishing’ kopje om de nagels hun natuurlijke glans terug te geven. En het moet gezegd: zelfs zonder transparante nagellak hebben mijn vingertoppen en natuurlijke en gezonde glans. Ook deze stap sla ik tijdens mijn volgende DIY-manicures niet over.

Conclusie: hoewel elk van deze stappen ook met de daartoe bestemde manuele vijlen afgehandeld kunnen worden, krijg je met de elektronische vijl een snel en goed resultaat. Mijn nageltoppen voelen voor het eerst in lange tijd stevig aan, de scheurtjes zijn zichtbaar verminderd en dankzij de natuurlijke glans hoef ik geen transparante nagellak te gebruiken. Perfect om je nagels voor te bereiden op een welverdiende rustpauze tussen twee laksessies.
Alle stappen kunnen uiteraard ook op de teennagels toegepast worden. Enkel jammer dat deze vijl op batterijen werkt, een oplaadbaar toestel was beter - maar vast nog prijziger - geweest.

TR1025256 RB_Scholl_Nail_Care_Oil_Product_RB197330_FOP

Velvet Smooth Electronic Nailcare System van Scholl, € 41,99.
Velvet Smooth Nailcare Oil, € 9,99 
Extra vijlkopjes, € 12,99.