De 10 populairste kledingstukken van 2015

Geüpdatet op 15 november 2019 door Elise
De 10 populairste kledingstukken van 2015

modemusthaves2015

Met deze tien kledingstukken breidde elke modeliefhebber zijn garderobe uit in 2015. Zonder uitzondering.

  1. De lace-up blouse

Emily-Ratajkowski-07

Deze trend is voor de durvers. De grens tussen stijlvol en sloerie is namelijk bijzonder klein. Tip: dit kledingstuk is niet verzoenbaar met lederen knielaarzen, minirokjes en zichtbare beha's.

1/

2. De witte sneakers

wittesneaker

Jong en oud, mannen en vrouwen: haast iedereen viel voor deze trend. Uit gemakzucht of uit kuddegedrag? We zullen het nooit weten…

2/

3. De rolkraag

rolkraag

Crush van winter 2015 is de turtleneck sweater aka de rolkraagtrui. Ultra elegant, eindeloos combineerbaar én hield ons extra warm tijdens de "winter".

3/

4. Knielaarzen 2.0

lieslaars-how-to

Al vijf jaar op rij wringt hij zich een plaatsje in jouw (winter)garderobe en ook in 2015 was hij van de partij: de knie (eigenlijk over-the-knee) – laars! Op je strakste skinny of zwierigste rokje, de combinaties zijn eindeloos.

Stylingtips hier!

4/

5. A-lijn rok met knopen

alijn

De A-lijn is een dankbaar model voor elk lichaamstype. Wil je een wespentaille creëren en/of je heupen camoufleren? Dit is jouw rok. Grote modeketens speelden gretig in op deze gegeerde rokjes. Je kon het afgelopen jaar geen winkel binnengaan zonder een soortgelijk exemplaar te spotten.

5/

6. De palazzo broek

palazzo-hoofd

Palazzo pants waren het stijlvolle alternatief voor de maxirokken afgelopen zomer. De trend boekte zoveel succes dat hij ook in het najaar een musthave bleef.

6/

7. De bomber

bomber

Street credibility troef in 2015. Met het bomberjasje kom je zowel stoer als modebewust voor de dag. Niet moeilijk dat dit item het tot deze lijst schopt.

7/

8. De sweaterjurk

how-to-wear-sweater-dress

Die slonzige jogging was zò 2014. Dit jaar chillden we massaal in een lange sweaterjurken. Lekker knus en toch elegant.

How to wear? Tips hier.

8/

9. De marmeren look

Shopping-marmer-marmerprint

Kledij en interieur, beiden werden op grote schaal in een marmeren jasje gegoten. Beslist de koelste/coolste trend dit najaar: opvallend onopvallend, sober en toch goed voor dat tikkeltje extra.

9/

10. De plateauschoen

plateau

Plateau Teva’s waren niet van de festivalweides weg te denken deze zomer en dit najaar deden de plateausneakers dan weer hun intrede.