Interview: 4 vragen aan Star Wars acteur John Boyega

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Interview: 4 vragen aan Star Wars acteur John Boyega

Interview Star Wars John Boyega

Star Wars fans beleven wereldwijd een topweek, nu het allernieuwste luik van de beroemde saga eindelijk in première gaat -16 december is D-day voor België.

Ook wij kijken reikhalzend uit naar de film, al kregen we enkele maanden geleden reeds wat info los uit hoofdrolspeler John Boyega, die de rol van Flinn vertolkt. Dit had de jonge Brit toen over Star Wars: The Force Awakens te melden:

Wat kan je over je personage Flint zeggen?

“Niets, eigenlijk. Ik heb nog nooit aan zo’n geheim project meegewerkt en weet bijna zeker dat ik wordt neergesabeld als ik ook maar het minste detail laat uitlekken. Wij zijn trouwens zelf niet helemaal op de hoogte van het hele verhaal. Vorige week werd voor het eerst een teaser publiek gemaakt en tot mijn eigen verbazing was ìk daarbij het middelpunt van de belangstelling. Echt waar, ik stond helemaal versteld en kan je alleen maar verklappen dat het resultaat héél cool wordt!”

Hoe voelt het om naast de oorspronkelijke Star Wars legendes te acteren?

“Fantastisch! Harrison Ford ik mijn beste maatje, zijn personage Han Solo was vroeger altijd mijn held –je wil niet weten hoeveel keer ik me als Han heb verkleed- en het is super dat we vandaag zo goed bevriend zijn. Hij zal dat laatste wel tegenspreken: op de set waren we onafscheidelijk, maar dat kwam vooral omdat ik als een hondje overal achter hem aan liep... Haha, wat wil je: ik ben compleet starstruck! Ook Carrie Fisher, aka prinses Leia, is geniaal. Eigenlijk is de hele originele crew superfun én ze zijn zichtbaar enthousiast om weer hun oude rollen op te nemen en ons te coachen.

Ik vrees trouwens dat ik een gigantische last voor hen betekende: ik was zo opgewonden door het hele Star Wars gebeuren dat ik niets van de set wilde missen. Zelfs als ik geen scènes moest opnemen, zat ik te chillen op de Falcon, hing ik wat rond in Harrisons kleedkamer, paste ik zijn kostuums,… Je weet wel: de normale dingen die geobsedeerde stalkers doen!

Over naar die andere legende: het lichtzwaard!

Dat is het coolste dat ik ooit in handen heb gehad, om het in enkele woorden te beschrijven: het is zwaar, het is blauw, het blinkt, het geeft licht én je wil het nooit meer loslaten! Ik was echt opgewonden om iemand met zo’n sabel te mogen bewerken, maar besefte al gauw dat ik er extra spieren voor zou moeten kweken: wat weegt dat ding veel! Hetzelfde geldt voor het stormtrooper kostuum: dat is bijzonder cool en ook bijzonder zwaar. Eerst denk je “waw, ik ben een stormtrooper!”. Het volgende sta je te draaien onder de bloedhete woestijnzon, zweet je je te pletter in het pak en wens je dat je een andere rol had aangenomen.

Wat verwacht je van de komende maanden? Zal Star Wars je leven veranderen?

Ongetwijfeld, nu is het nog stilte voor de mediastorm en kan ik zonder probleem nog over de straat. Niemand die in mij een filmster of wat dan ook ziet. Star Wars staat echter bekend om haar grote collectie die hard superfans, dus de makers van de film hebben me  goed voorbereid om daar straks mee om te kunnen gaan. Wat wel reeds veranderd is: er bestaan nu al kleine action figures van mij. Voorlopig raakte er nog geen enkel verkocht, maar ik heb er al heel wat cadeau gedaan aan mijn moeder. Ze klaagt dat ik teveel weg ben van huis, op deze manier heeft ze me altijd bij haar, haha!

Benieuwd hoe deze grappenmaker het in een intergalactische wereld redt? Ontdek hier alvast een voorproefje, op 1§ december krijg je het echte werk te zien: