Top 15 signature moves van de sterren

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Elise
Top 15 signature moves van de sterren

dancing

Er zijn celebs die duidelijk hun stempel hebben achtergelaten op de dancescene. Dat Miley Cyrus graag met haar billen trilt en Michael Jackson uitstekend op de maan kon schuifelen, is algemeen bekend. Maar ken je deze al? 

  1. Miley Cyrus

mileycyrus

Move: twerken

Miley Cyrus introduceerde het twerken aan het grote publiek. Haar billenwerk is een vaste waarde in haast elke performance, denk maar aan haar ophefmakende optreden op de MTV Vma's in 2013.

1/
2. Shakira

shakira

Move: zwierig heupgewieg

Niemand die beter met haar curves kan wiebelen dan deze Columbiaanse ster.

2/

3. Carlton

carlton

Move: Carlton dance

De Carlton dance is uitgegroeid tot een legendarische danspas. Op elk familiefeestje slaagt er wel een aangeschoten nonkel in om onopzettelijk het pasje te imiteren.

3/

4. Justin Bieber

192efde9-d512-4fbe-a7df-5e8de4ac0517

Move: de arm

Over zijn muziek is geen consensus, maar dat hij een uitstekend danser is, zal niemand ontkennen.

4/

5. Britney Spears

britneyspears

Signature move: het kloppende hart

Hartverscheurende keuze, de opties aan signature moves zijn eindeloos. De uitbeelding van het kloppende hart - inmiddels volledig ingeburgerd in ons dansrepertoire - spant toch wel de kroon.

5/

6. Michael Jackson

mj17

Move: de kruisgreep.

Zijn moonwalk is onvergetelijk, maar een andere iconische move die we met de King of Pop associëren is toch wel diegene waarvan hij beweert dat de muziek hem ertoe verplichtte: naar zijn kruis grijpen.

6/

7. Beyoncé

bey

Move: de kronkelende kat

Op handen en voeten, op en neer humpen met je rug. Er gaat geen enkele clip voorbij waarin Queen B deze catpose niet de revue laat passeren.

7/

9. Drake

drake

Move: de Elephant Trunk Swing

Sinds het nummer Hotline Bling is de keuze aan moves legio. Wij doken echter terug naar zijn antiek arsenaal van absurde danspasjes. Deze Elephant Trunk Swing (lees: maak een slurf met je arm en laat hevig bengelen) schoot de hoofdvogel.

8/

10. Elvis

elvis

Move: heupschudden

Zijn good looks, rebelse imago, zijn eindeloze toonladders en zijn rockstijl, Elvis had voor ieder wat wils. Maar zou hij ook tot King of Rock gedoopt zijn zonder die ronddraaiende heupen? Het gerucht gaat dat Elvis de Pelvis zijn moves in die tijd zo gewaagd waren, dat CBS alleen beelden van zijn bovenlijf uitzond op "The Ed Sullivan Show".

9/

11. Chris Brown

Move : de running man

Chris brown staat naast losse handjes ook bekend om zijn losse beentjes. Hij debutteerde met dit betere beenwerk in de clip van Run it, waar hij de running man nieuw leven in blies.

10/

12. Rihanna

rihanna25_zdtex

Move: bodyroll

Klopt, de steeds terugkerende beweging waarin ze suggestief met haar billen rolt, was ook een optie. Wij kozen echter voor een zedelijker alternatief. Net als haar imago, kreeg ook haar choreo door de jaren een rebelser kantje: van subtiele, onschuldige bodyroll tot prikkelend en uitdagend heupwerk.

200-8

11/

13. Channing Tatum

Channing-Tatum-Dancing-GIFs

Move: de grond grinden

De rol van stripper was - met zijn ervaring als gigolo - op Channing Tatums goddelijke lijf geschreven. Dat de film vermakelijk was vanwege de romantische scènes en grappige dialogen, kunnen we beamen. Maar geef toe: je keek toch alleen maar om een glimp van zijn ontblote torso op te vangen? Zijn grootste sterktes als acteur liggen dan ook in het booty shaking, body rolling en lapdances geven, met als kers op de taart: de grond opgeilen op zijn "Pony".

12/

14. Nicki Minaj

nickiminaj

Move: de hurk twerk

Nicki Minaj tilt het twerken naar een hoger (of net lager?) niveau. Een niveau dat een stevig stel quadriceps vereist. Probeer zelf maar eens sensueel te bewegen… al hurkend!

13/

15. Kate Ryan

kateryan

Move: de kniezwengel

Als het voor haar moves was, had Kate Ryan het Eurovisiesongfestival in 2006 met vlag en wimpel gewonnen. Kate Ryan introduceerde de kniezwengel in de choreografie van haar hit Je t'adore. Twelve points go to…