HOW TO. Griekse vlecht à la Scarlett Johansson

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Ingeborg Deleye
HOW TO. Griekse vlecht à la Scarlett JohanssonBeeld: Nivea/Isopix

[caption id="attachment_10675" align="aligncenter" width="600"]Beeld: Nivea/Isopix Beeld: Nivea/Isopix[/caption]

 

Of je nu van een ballerina- of Griekse vlecht spreekt: wie enigszins met drie haarlokken en schuifspeldjes overweg kan, vindt in dit kapsel een indrukwekkend doe-het-zelfkapsel voor een romantische look à la Scarlett Johansson. Nivea-haarstiliste Sally Brooks legt uit hoe je eraan begint.
braid1 1 Maak een deel van je haren vast met speldjes, bovenaan het hoofd. Vorm een mooie geometrische vorm (een cirkel of een vierkant, voor gevorderden) om een mooi afgelijnd resultaat te bekomen.

braid3 2 Begin met een vlecht net achter je oor.

braid4 3 Vlecht verder langs de bovenkant van het hoofd. Zorg dat je alle haartjes rondom rond meeneemt in de vlecht.braid5 4 Vlecht verder rondom het hoofd, tot je weer bij het beginpunt aanbelandt.braid6 5 Vlecht ook je resterende haar - afhankelijk van hoe lang je haren zijn, natuurlijk - en steek het uiteinde van de grote vlecht met speldjes vast onder de gevlochten band.braid7 6 Maak de haren die je bij stap (1) had vastgemaakt los, en vlecht ze eveneens.braid8

7 Maak ook die laatste vlecht vast rondom het hoofd. Wie een volumineuzer effect wil, kan de vlecht aan beide kanten nog wat losser maken. Voor een strakke look steek je het volledige kapsel stevig vast met schuifspeldjes. Fixeren met haarlak.

Bron: Nivea