ELLE-fotograaf ontwerpt rugzak voor Eastpak

Gepubliceerd op 24 oktober 2013 door Laure Vandendaele
ELLE-fotograaf ontwerpt rugzak voor Eastpak

eastpakartiststudio

ELLE fotograaf Athos Burez behoort tot de nieuwe lichting artiesten die hun creativiteit los laten op de klassieke Eastpak-rugzak. De Eastpak Artist Studio 2013 wist maar liefst zes landgenoten te strikken voor het project.

Athos Burez is een van de zes Belgen die meewerkt aan de Eastpak Artist Studio 2013, een project waarbij jong artistiek talent hun ding mag doen met de alom bekende Eastpak-rugzak. Hiermee onderstreept de bende hun creativiteit én hun goed hart.  Alle opbrengsten belanden immers op de bankrekening van Designers Against AIDS. Hiermee wil Eastpak de problematiek rond aids bij jongeren – hun voornaamste doelgroep – extra onder de aandacht brengen. Omdat wij altijd trots zijn op Belgisch talent, stellen we de participerende artiesten en hun ontwerpen even kort voor.

Bieden is mogelijk vanaf 2 december.

Klik hier voor meer info

(CVT)

1/

ATHOS BUREZ

Athos Burez
Athos Burez

Athos Burez is fotograaf en werkt onder meer voor ELLE België . Zijn unieke stijl combineert het inzicht van een schilder met het denken van een fotograaf. Dit resulteert in kleurrijke en surrealistische foto’s. Ook in zijn creatie voor Eastpak zien we die surrealistische toets terug.

2/

DE INVASIE

De Invasie
De Invasie

De Invasie geeft sinds 2010 een platform aan jonge Belgische en Nederlandse ontwerpers. Ze organiseren allerlei campagnes, evenementen en workshops om jong talent in de schijnwerper te zetten en zo een succesvolle toekomst uit te stippelen. In hun witte rugzak zit een warm nest verborgen en op de vleugeltjes aan de zijkant zitten Swarovski-kristallen. Handig voor wie met een ei zit.

3/

HONG KONG DONG

Hong Kong Dong
Hong Kong Dong

Hong Kong Dong is de een alternatieve rock band Sarah Yu Zeebroek, dochter van Kamagurka, en haar broer Boris. Naast haar muzikale activiteiten, heeft Sarah ook de tekenmicrobe te pakken – hoe kan dat ook anders met Kamagurka als vader? Ze maakte haar eerste tekeningen in het zand op het strand, die dan telkens weer door de zee werden uitgewist. Dit deed haar beseffen dat een tekening niets meer dan een momentopname is. Die visie vind je ook terug in haar rugzak heeft: een geïmproviseerde tekening op de achterzijde van de backpack.

4/

JEAN-PAUL LESPAGNARD

Jean-Paul Lespagnard
Jean-Paul Lespagnard

Jean-Paul Lespagnard is een Belgische modeontwerper met Brusselse roots. Zijn creaties zijn zeer fantasierijk en steeds een goede weergave van zijn optimistische kijk op het leven. Hij geeft een leuke twist aan de klassieke wardrobe en vindt dat vrouwen in zijn kleren moeten kunnen zijn wie ze willen zijn. Voor zijn rugzak wou hij een ontwerp waarmee je positieve energie met andere kan delen. Letterlijk dan, want de zak zit vol met kabels – die ook effectief werken – en energie. Hij is nog steeds bruikbaar, maar toch maar oppassen geblazen bij regenweer!

5/

ATELIER DUBBELOO

Atelier Dubbeloo
Atelier Dubbeloo

Atelier Dubbeloo is een Antwerpse designstudio geleid door de Belgische meubelontwerper Yannick Moonen en interieurarchitecte Lotte Stofs. Zij willen met hun simpele, tijdloze en soms provocatieve ontwerpen mensen doen nadenken over hun levenswijze en problemen in de hedendaagse maatschappij. De tijdloosheid van hun meubels is ook terug te vinden in de Eastpak-rugzak. Het leer is onbruikbaar in de gewone industrie, maar net dat extra beetje geeft karakter aan de rugzak.

6/

HARVEY BOUTERSE

Harvey Bouterse
Harvey Bouterse

Harvey Bouterse is afkomstig uit Suriname, maar woont al sinds z’n achttiende in Antwerpen. Zijn ontwerpen trokken de aandacht van enkele grote namen uit de modewereld en hij werkte inmiddels samen met Veronique Branquinho en Jean Paul Gaultier. Door zijn passie voor kunst raakte hij ook geïnteresseerd in keramiek en uiteindelijk ging hij de twee combineren. Sinds 2010 ontwerpt hij zowel keramische juwelen en sculpturen als kledingcollecties. Hij verwerkte zijn keramische juwelencollectie ook in de accessoires van zijn rugzakontwerp. De rest van het ontwerp is vooral geïnspireerd door reizen. Best toepasselijk, gezien een Eastpak-rugzak doorgaans heel wat af reist.

Alle ontwerpen, ook die van de niet-Belgische ontwerpers, zijn online te bekijken. Bieden is mogelijk vanaf 2 december.

http://artiststudio.eastpak.com.