5 dingen die je nog niet wist over UGGs

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
5 dingen die je nog niet wist over UGGs

Uggs 5 weetjes

Wist je dat de allereerste UGGs werden gedragen op Australische surfstranden? En dan nog wel uitsluitend door mannen? Elle dook in de archieven van UGG en diepte vijf bijzondere weetjes op.

1.De allereerste UGGs werden ontworpen als surflaarzen. De warme vacht van schapenleer was ideaal voor koude en natte voeten na een stevige surfsessie. In 1978 werd het merk in Californië geïntroduceerd en stond het meteen symbool voor de relaxte Southern Californian lifestyle.

2. De comfortabele laarzen werden eind jaren ‘90 opgepikt door Hollywood sterren en it-girls. Al snel volgde de rest van de wereld. Ondertussen kwamen er verschillende varianten en lijnen op de markt. Nieuwe kleuren, riempjes, franjes en schattige UGGs met strikjes. Toch blijft de Classic Short in de kleur Chestnut de best verkopende laars.

3. Je kan je UGGs naar eigen smaak laten pimpen. Het duurste gepersonaliseerde paar werd gerealiseerd in samenwerking met Swarovski. Zij bedekten UGGs met kristallen en klokten af op een verkoopsprijs van 4500 dollar. Iemand?

UGG4

4. UGG en mannen? Dat klinkt als de schoenvariant van de man purse... Toch richtten de eerste marketingcampagnes zich vooral op mannen. Tegenwoordig heeft UGG een ganse schoenenlijn voor de stoere binken onder ons. Maten, makkers, Uggs?

5. Uggs op de catwalk? Nee, maar het scheelt niet veel. Tijdens de SS16 show van Marchesa in New York droegen de modellen backstage slippers, laarzen en badjassen van UGG. Dat is eens wat anders dan pijnlijke voeten in killer heels en dramatische valpartijen op de catwalk.

(Eveline Janssens)