Bizar: Winnie the Pooh is eigenlijk een meisje

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Bizar: Winnie the Pooh is eigenlijk een meisje

winnie the pooh

Zo blijkt uit zijn/haar officiële biografie.

(En ja, je leest het goed: Winnie heeft een officiële biografie!)

Verrassing alom op maandagochtend: Winnie the Pooh heeft echt bestaan én ze was een vrouwtjesbeer! Dat is toch wat er in het boek Finding Winnie: The True Story of the World's Most Famous Bear wordt onthuld.

61o-eULVflL._SX258_BO1,204,203,200_

Daarin vertelt schrijfster Lindsay Mattick hoe haar Canadese overgrootvader Harry Colebourn een berenjong adopteerde en haar vernoemde naar zijn geboortestad Winnipeg. Colebourn ontwikkelde een bijzondere band met de beer en besloot haar mee te nemen toen hij tijdens de Eerste Wereldoorlog naar het front werd gestuurd. In haar boek brengt Mattick de ongewone avonturen die beiden beleefden en vertelt ze hoe de soldaat zijn beer uiteindelijk noodgedwongen moest achterlaten in de zoo van Londen.

Daar maakten een zekere Christopher Robin en zijn vader Alan Alexander Milne kennis met het dier. De kleine jongen was meteen dol op Winnipeg en dat inspireerde Milne om een reeks verhalen te schrijven over Christopher Robin en -de ondertussen wereldberoemde- Winnie The Pooh. Dat weten we dan ook weer!

Ontdek hier een foto van Winnipeg en Colebourn:

Schermafbeelding 2015-11-09 om 12.33.11