Wat moeten we met de collab tussen Adidas en Prada?

Gepubliceerd op 26 november 2019 door Lore Ginneberge
Wat moeten we met de collab tussen Adidas en Prada?

Na weken speculeren over de bijzondere collab tussen Prada en Adidas zijn de eerste beelden eindelijk daar. Maar lossen ze de verwachtingen in?

Komt er een hele sportlijn? Mogen we een reeks futuristische sneakers verwachten? De collab tussen luxehuis Prada en sportketen Adidas was even onverwacht als logisch. Prada neigt namelijk steeds vaker naar de sportieve kant (zij het op een hoogst fashionable manier), zeker met de Linea Rossa-sportcollectie. Daarnaast is dit zeker niet het eerste koppel in z'n soort, denk aan de clevere samenwerking tussen Louis Vuitton en Supreme in 2017, een collab die de modewereld op z'n grondvesten deed daveren. Met de recente geschiedenis van succesvolle collabs in het achterhoofd, liggen de verwachtingen voor Prada en Adidas torenhoog.

Pradidas

Wat blijkt nu? Voor zij die zichzelf al zagen sporten in total look Prada X Adidas: de motivatie om je in het zweet te werken zal van elders moeten komen. De eerste beelden verraden dat het - voorlopig - om een erg beperkte samenwerking gaat. We zien een herwerkte versie van de Superstar, een unisex sneaker in maagdelijk wit met beide logo's. Daarnaast brengt Prada haar Bowling Bag opnieuw uit in datzelfde cleane wit met opnieuw het Prada én Adidas-logo als eyecatchers.

Deze stuks doen wel heel erg denken aan bovengenoemde LV X Supreme-collab, waar eveneens ingezet werd op het logo van beide brands. Maar zijn we twee jaar later niet klaar met die logomania?

prada adidas

Limited Edition

Een tweede analogie tussen beide collabs is de verkoopstrategie erachter: Prada x Adidas zet erg in op het limited edition-aspect. Als je weet dat de hoodies van Louis Vuitton en Supreme vandaag voor twintigduizend euro te koop worden aangeboden via Ebay, begrijp je waarom Prada benadrukt dat er slechts zevenhonderd sneakers geproduceerd zullen worden.

prada adidas

Zullen de stuks in no time uitverkopen? Vast wel. Hopen we nog steeds op een Pradidas sportcollectie? Vurig.

Voor de fans: de 700 stuks worden verkocht vanaf 4 december op adidas.com en prada.com en via geselecteerde boetieks