Interview. Nieuwe Belgische juwelenwebshop JUULSJUULS

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Christin Ho
Interview. Nieuwe Belgische juwelenwebshop JUULSJUULS

[caption id="attachment_100614" align="aligncenter" width="543"]juulsjuuls1 Foto: JUULSJUULS[/caption]

Geboren in de diamantenstad Antwerpen, gewoond en gewerkt op meerdere plaatsen in de wereld en deze zomer haar eigen juwelenwebshop opgestart in Berlijn. Maak kennis met Julie De Cuyper van JUULSJUULS.

1/

juulsjuuls
Foto: Belgisch ontwerper Joanna Cacciola

1.     Waarom ben jij een online juwelenwinkel begonnen?

JulieJuwelen zijn voor mij een echte passie. Ik ben in de diamantenstad Antwerpen geboren en heb al vanaf mijn eerste studentenjob in de juwelenwereld gewerkt. Naast mijn passie voor juwelen, ben ik ook een echte voorstander van online shopping. Spijtig genoeg bieden de meeste online shops alleen een heel breed modeassortiment aan.

Er bestaat bijna geen one stop shop voor juwelen waar je online terecht kunt voor persoonlijk advies en juwelen van betere kwaliteit kunt vinden, gecreëerd door relevante internationale designers tegen budgetvriendelijke prijzen. Juwelen zijn nochtans een heel aantrekkelijk product om online te kopen. Ze passen in een kleine verpakking en de one size fits all maken juwelen aantrekkelijk. Zelfs ringen kun je bij JUULS JUULS gemakkelijk online bestellen. Indien de klant haar maat niet kent, kan ze onze matengids consulteren of een mini ring sizer bestellen.

2/

2.     Hoe ben je te werk gegaan?

juulsjuuls2
Foto: JUULSJUULS

JulieDe laatste tien jaar heb ik in verschillende grootsteden gewoond en gewerkt: New York, Brussel, Hong Kong, Cape Town en in Jakarta waar ik co-founder was van een lifestyle online shop. Eenmaal gevestigd in het hippe Berlijn, werd het tijd om JUULSJUULS te lanceren en mijn twee passies op een ideale manier samen te brengen: juwelen en e-commerce.

Ik had reeds een wishlist met een aantal juwelenmerken zoals Sarah & Sebastian (Sydney) en Catbird (Brooklyn). Het zijn nichemerken die heel succesvol zijn in hun eigen steden, maar nog niet in heel Europa. Eenmaal deze designers gewonnen waren voor mijn idee, ben ik begonnen met JUULSJUULS. Deze zomer vond een soft launch plaats van mijn online winkel voor vrienden en kennissen. Sinds september kan het wereldwijde publiek kennis maken met JUULSJUULS.

3/

juulsjuuls7
Foto: JUULSJUULS

6.    Hoe zou je de stijl van JUULSJUULS omschrijven?

Julie: JUULSJUULS is hedendaags, maar niet trendy. Klassiek met een twist en een vleugje rockattitude! Iedereen kan bij JUULSJUULS terecht om juwelen te vinden: van klassieke hoops en kettingen, naar mix and match opties voor alle gaatjes in je oren, fake neusringen, bodychains voor de bohemian souls, grote chunky vermeil pronkstukken, sentimentele medaillons, leuke en luxeuze ringen om ze oneindig te stacken!

4/

juulsjuuls3
Foto: JUULSJUULS

4.     Je woont in Berlijn, heb je ook rekening gehouden met Belgische merken?

Julie: Ja, natuurlijk! Mijn hart en roots liggen in België. Belgische designers en merken hebben wereldwijd een heel goede reputatie, ik ben trots op het Belgische savoir-faire en designtalent.

Ik wou absoluut met Anne Zellien werken bij de lancering van JUULSJUULS. Anne Zellien ken ik van toen ik nog een tiener was en ging shoppen in Antwerpen. Zij heeft een heel mooie en gezellige winkel in de Kammenstraat met haar eigen atelier, waar ze al meer dan tien jaar haar eigen creaties maakt. 

TWICE AS NICE, die een pionier is in de Belgische juwelenwereld (en waarvoor ik zelf een paar jaar heb gewerkt), maakt ook deel uit van het JUULSJUULS assortiment. Ik selecteer hun topproducten in het vermeil en zilver.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer Belgische merken waarmee ik in de toekomst graag zou willen samenwerken : Wouters & Hendrix, Woodbury, Celine Daoust, Kim Mee Hye, Isabelle Lenfant, Laurence Bruynickx van LX Antwerp,... . Dit zijn maar een paar voorbeelden van designers die ik bewonder in de Belgische juwelenwereld.

5/

juulsjuuls4
Foto: Haati Chai

5. Welke internationale labels bied je aan?

Julie: Ik probeer wel een goed evenwicht te hebben in het assortiment van merken van over de hele wereld. Nu heb ik tien verschillende designers uit Sydney, Bali, Berlijn, Antwerpen, Parijs, Panama, New York en Los Angeles. In November introduceert JUULSJUULS een nieuw Spaans juwelenmerk en begin 2016 komen er ook een paar nieuwe Scandinavische merken bij.

6/

juulsjuuls5
Foto: Patricia Necesita

6.     Wat is de meerwaarde van JUULSJUULS?

Julie:  De meerwaarde ligt voornamelijk in het geselecteerde aanbod van juwelen en merken. Dit alles in een moderne online omgeving met nadruk op goede klantenservice: online persoonlijk advies, wereldwijde verzendingen en handgeschreven kaartjes. 

JUULSJUULS organiseert ook offline verkoopmomenten voor klanten die zich nog niet 100% op het gemak voelen met online shopping. Op deze events tonen we dan ook hoe ze met een paar gemakkelijke stappen een bestelling kunnen plaatsen. De eerstvolgende private sale zal eind november plaatsvinden in Berlijn. Maar volgend jaar komt JUULSJUULS zeker ook naar België! En misschien komt er ooit een showroom... .

7/

juulsjuuls6
Foto: JUULSJUULS

7. Wat houdt die online persoonlijk advies bij JUULSJUULS in?

Julie:  Het is belangrijk dat wanneer men online winkelt ook een touch van de offline service krijgt. Klanten kunnen JUULSJUULS altijd bereiken via email (info@juulsjuuls.com ) of via sociale media (instagram @juulsjuuls of facebook /juulsjuulslove).

Wij hebben ook een speciale Concierge service opgesteld, een service dat werkt zoals een personal shopper. Dit is bijzonder populair bij mannen die een juweel zoeken voor hun lief! Op de conciërge pagina beantwoorden ze een aantal vragen: Voor wie is het cadeau bestemd? Wat is het budget? Voor welke gelegenheid? Welke stijl van juwelen? Foto's kunnen geüpload worden en extra vragen mogen gesteld worden. Na een paar kliks worden die gegevens naar JUULSJUULS verzonden en krijgt men een antwoord van de conciërge binnen de 24 uur met een persoonlijke email waarbij verschillende opties worden aangeboden om het beste cadeau te kunnen vinden.

Ook voor de feestdagen kun je je eigen wishlist selecteren en ze via Facebook of mail delen. Dan ben je zeker dat je iets krijgt van je verlanglijstje! Naast die verschillende features, schrijven we ook regelmatig artikels over juwelen op JUULS NEWS (de blog van JUULSJUULS): designer profielen, HOW TO’ s, trends, tips,... .