WATCH: sweatshop -deadly fashion

sweatshops

Wat gebeurt er als je 3 fashionista’s de mensen laat ontmoeten die hun kleren maken? De Noorse filmregisseur Joakim Kleven zocht het uit, vertrok naar Cambodja en keerde terug met de onthullende en confronterende webserie ‘Sweatshop – Deadly Fashion’.

Nog maar 22 jaar is hij, en toch is hij erin geslaagd om Noorwegen het afgelopen halfjaar op zijn kop te zetten. Zijn 5 afleveringen tellende webserie ‘Sweatshop – Deadly Fashion’, over de erbarmelijke leefomstandigheden van textielarbeiders in Cambodja, werd al meer dan een miljoen keer bekeken en maakte niet alleen in Noorwegen, maar ook in Spanje, Mexico, Argentinië en Chili verschillende reacties en debatten los.

sweatshops2
Regisseur Joakim Kleven

‘Noorse jongeren geven ontzettend veel geld uit aan kleding, zonder te weten waar ze vandaan komen. Met deze reeks wilden we hen wakker schudden en hen doen beseffen waar en door wie hun kleren gemaakt worden’, vertelt Joakim. De webserie werd non-stop gedeeld via sociale media om zoveel mogelijk bereik te genereren, want dit is volgens de maker een onderwerp dat iedereen aangaat. ‘Mensen moeten beseffen dat sweatshops in deze tijden onaanvaardbaar zijn. Textielarbeiders verdienen in Cambodja zo weinig dat ze nauwelijks kunnen overleven en de werkomstandigheden in de meeste fabrieken zijn verschrikkelijk, dat moet veranderen’, oppert Joakim.

Meer lezen

MEET: De vriendjes - en 1 vriendin - van de Victoria's Secret Angels

Must have: De schattigste mommy & me schoenen by Thea x Clio Goldbrenner

thea x clio goldbrenner

Alexa Chung ontwerpt haar eerste én betaalbare handtas

alexa chung tas

Doe mee en maak kans op dé must-have van IKKS: de Doctor-tas!

Ook online te ontdekken