Dit zijn de leukste outfits voor festivals deze zomer

Geüpdatet op 16 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Dit zijn de leukste outfits voor festivals deze zomer ©madisonpettis

De festivalzomer staat voor de deur. Hoog tijd dus om een outfit te bedenken voor de muzikale feesten. Wij inspireren je met de leukste outfits voor festivals.

Een festival is het ideale moment om te genieten van de zon, muziek, lekker eten... maar ook om je innerlijke fashionista naar boven te halen. De festivalweide is voor velen een catwalk om hun modieuze outfits te tonen. Steel de show met de nieuwste en leukste modetrends.

1. Crochet all the way

Crochet is nog steeds een van dé trends van het festivalseizoen. Van een gehaakte top of tas tot een volledige crochet outfit, alles is mogelijk. De trend is zeer luchtig en ook ideaal voor wie van DIY houdt. Bovendien geven gehaakte kledingstukken of accessoires je een bohémienachtige look. Het is dus een perfecte outfit voor op festivals.

2. Roze als Barbie

Barbiecore is overal, dus ook op de festivalweide. Kies voor een felroze outfit en accessoires à la Barbie. Je kan de kleur ook combineren met andere festivaltrends: een felroze gehaakt topje of fuchsia cowboylaarzen.

3. Gewaagde cut-outs

Op festivals is het niet abnormaal een beetje meer huid bloot te laten dan in het dagelijks leven. Daarom zijn cut-outs dit jaar populair. Ga voor een gewaagdere outfit met een jurk, bloesje of broek waar op enkele plaatsen stof is weggeknipt.

4. Cowboy touch

Maak je festivaloutfit af met enkele cowboy accessoires, zoals een hoed of een jas met franjes. Vooral cowboylaarzen zijn dit seizoen erg populair. Je kan voor klassieke leren laarzen gaan, maar ook zilveren of roze.

5. Denim on denim

Je kan dit jaar niet genoeg jeans verwerken in je festivaloutfit. Kies voor een volledige jeanslook door verschillende denim kledingstukken met elkaar te combineren. De trend is bovendien perfect om af te werken met cowboylaarzen.

6. Terug naar de 70’s

Na de nillies maken nu ook de seventies hun comeback op de festivalweide. Wijde broeken, opvallende riemen en gehaakte topjes zijn weer helemaal in. Voeg dus een beetje flowerpower toe aan je outfit om helemaal trendy te zijn.

LEES OOK: Tips voor trendy festival make-up