Louboutin verzet zich tegen campagne Vlaams Belang

Gepubliceerd op 25 september 2013 door Laure Vandendaele
Louboutin verzet zich tegen campagne Vlaams Belang

'swimming with the louboutins' window display in barneys on madison avenue in manhattan, new york, america - 16 sep 2012, ,

Schoenenfabrikant Louboutin is niet opgezet met de 'Vrijheid of Islam'-campagne van Vlaams Belang boegbeeld Anke Van dermeersch. Hiervoor poseerde de senatrice kortgerokt  met een paar Louboutins aan de voeten. Het Franse schoenenmerk vreest door deze anti-Islam boodschap voor imagoschade en eist dan ook een onmiddellijke stopzetting van de campagne. De zaak komt vrijdag voor in Antwerpen.

Veel gedoe rond de 'Vrijheid of Islam'-campagne van Vlaams Belang. Hierop zet 'Vrouwen tegen Islam' (VTI) boegbeeld Anke Van dermeersch haar beste beentjes voor in een paar torenhoge Louboutin pumps. Het Franse modehuis neemt aanstoot aan de anti-Islamitische boodschap die van deze campagnefoto's uitgaat en vraagt dan ook een onmiddellijke stopzetting. Verder eist het schoenenmerk dat alle posters vernietigd worden op kosten van de 'Vrouwen tegen Islam'.

Zowel Anke Van dermeersch als Vlaams Belang-fractievoorzitter Filip Dewinter begrijpen alle ophef rond de campagne niet. Van dermeersch liet al weten het proces bij te wonen mét een paar Louboutins aan de voeten.

Schermafbeelding 2013-09-25 om 15.04.53
foto: Twitter