7 Europese zonnebrillen labels die je nog niet kende en die buzz creëren op sociale media

Geüpdatet op 11 juni 2024 door Lore Ginneberge
7 Europese zonnebrillen labels die je nog niet kende en die buzz creëren op sociale media Launchmetrics Spotlight

Deze zeven Europese zonnebrillen labels brengen een frisse wind met hun unieke, stijlvolle en duurzame ontwerpen. Voeg een van deze merken toe aan je collectie en laat je inspireren door de cool girls op sociale media.

Naast de bekende Europese merken als KOMONO, Jimmy Fairly en Ace & Tate, is er nog heel wat moois te ontdekken om onze zonnebrillencollectie aan te vullen. Of je nu op zoek bent naar iets unieks uit Kopenhagen, Stockholm of Barcelona, de keuze is enorm. De cool girls dragen deze merken al massaal op sociale media, en het aanbod aan lokale (vaak duurzame) zonnebrillen labels met een eigen identiteit en de mooiste frames voor elke dag was nog nooit zo groot. Hier zijn zeven Europese zonnebrillenmerken die momenteel buzz creëren -  ook als de zon niet schijnt.

Monokel (Stockholm)

Monokel Eyewear staat bekend om zijn artistieke aanpak en samenwerkingen met avant-garde modehuizen. Het merk uit Stockholm gebruikt premium plantaardig acetaat en gerecycled materiaal voor hun monturen, die vaak een Japans tintje hebben. Elk montuur wordt met de hand gemaakt, waarbij eenvoud en functionaliteit centraal staan. Monokel is een favoriet onder creatieve geesten en mode-experts.

Monokel eyewear zonnebrillen merken labels
Jet Black zonnebril, Monokel

Shop hier

Lexxola (Londen)

Lexxola is het ultieme Y2K merk en een hit op sociale media. Met hun opvallende aviator monturen zoals de Damien, zijn deze zonnebrillen niet weg te denken uit het straatbeeld. Bekend om hun dikke zwarte acetaat frames en heldere, doorschijnende lenzen in kleuren als oranje, blauw en geel, is Lexxola geliefd bij een jong, trendgevoelig publiek en influencers. In slechts een paar jaar tijd is dit Londense merk zo uitgegroeid tot een wereldwijde sensatie.

lexxola zonnebrillen
Cindy zonnebril in Peach, Lexxola

Shop hier

Sun Buddies (Malmö)

Sun Buddies, afkomstig uit Zweden, is geïnspireerd door de zonnebril die actrice Bibi Anderson droeg in de film 'Persona'. Dit premium label begon zijn reis met steun van vrienden en collega's in de mode-industrie en is nu te vinden in top notch boetieks wereldwijd. Sun Buddies staat bekend om samenwerkingen met merken als Stüssy en Dover Street Market, en hun zonnebrillen zijn een favoriet onder fashion insiders.

sun buddies zonnebrillen labels merken
Giorgio zonnebril in zilver en roze, Sun Buddies

Shop hier

Gigi Studios (Barcelona)

GIGI Studios combineert hoogwaardige materialen zoals Italiaans en Japans acetaat voor hun brillen. Met een familiegeschiedenis die teruggaat tot 1962, blijft het merk trouw aan zijn roots terwijl het moderne, elegante designs biedt. Patricia Ramo zet de traditie voort met collecties die zowel stijlvol als duurzaam zijn, en heeft daarmee een trouwe aanhang opgebouwd.

Gigi studios zonnebrillen labels europa
Cosima zonnebril, Gigi Studios

Shop hier

A.Kjaerbede (Kopenhagen)

Opgericht in 2016 in Kopenhagen, biedt A.Kjaerbede zonnebrillen met een high-end uitstraling voor een verrassend betaalbare prijs, zonder concessies te doen op de kwaliteit. De trendgevoelige brillen zijn dan ook een favoriet onder modeliefhebbers. Het merk slaagt erin luxe en toegankelijkheid te combineren en is dankzij een groot aantal (online) verkooppunten makkelijk verkrijgbaar.

MACY zonnebril in groen, A.Kjaerbede
MACY zonnebril in groen, A.Kjaerbede

Shop hier

Corlin Eyewear (Stockholm)

Corlin Eyewear, opgericht in 2018 door twee Zweedse studenten, biedt retro-geïnspireerde zonnebrillen met een hoogwaardige afwerking. Hun bestseller, de Modena, ademt een jaren '70 vibe en is geliefd om zijn nostalgische uitstraling. Corlin’s ontwerpen zijn perfect voor wie houdt van vintage stijl met een moderne twist.

zweedse merken zonnebrillen
Louis zonnebril in Tortoise, Corlin Eyewear 

Shop hier

Meller (Barcelona)

Meller combineert stijlvolle designs met duurzaamheid in hun Bio-based collectie, waarbij de monturen gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen. Het merk richt zich op subtiele, maar opvallende mode en heeft in korte tijd een grote schare fans gewonnen ver buiten thuisstad Barcelona. Meller's benadering van design is zowel modern als klassiek, en ze blijven verrassen met hun gigantische collecties.

meller zonnebrillen europese merken
Nayah zonnebril in Tigris Yellow

Shop hier