HOW TO: de classy fitness look van Stella McCartney

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
HOW TO: de classy fitness look van Stella McCartney

BeeldIn Londen geleerd van Stella McCartney: ook in de sportschool mag je stralen. De Britse ontwerpster voorzag haar modellen van functionele doch elegante kapsels tijdens de presentatie van haar zomercollectie voor Adidas. Kapsels als beton, geloof ons: na uren te hebben gezwoegd op McCartneys fitness parcours was nog geen haar op het hoofd van de modellen gekrenkt. Dat vraagt nader onderzoek.

Antwoorden vinden we bij Aveda's Antoinette Beenders, de vrouw achter de onverwoestbare kunstwerkjes: “Ik werkte met Aveda prep producten, die gemaakt zijn om iedere haartextuur een natuurlijke look te geven. Het begint allemaal met gezond, sterk haar." Daar heb je het al: op zich zijn de kapsels inderdaad niet moeilijk, de enige uitdaging zit erin met glanzende, vaste lokken te beginnen. Toegegeven, ook wij vergeten maar al te vaak met een goede basis te starten, waardoor onze coiffures nooit even strak en perfect ogen als het origineel...

Begin elk kapsel dus met deze stappen:

- Was je haar, föhn en stijl het.

- Breng een bescherming (in dit geval: Damage Remedy Hair Repair) aan om je lokken te beschermen tegen het föhnen en de stijltang.

- Zorg voor een fixeermiddel (in dit geval Air Control Hair Spray) om het haar later goed te kunnen vastzetten.

Look 1:

1

1. Maak een lage staart vast met een elastiekje en kam die goed door. Weerbarstige lokken stijl je best voor een ultraglad resultaat.

2. Vlecht de staart volledig in en wikkel hem rond het elastiekje. Bevestig met haarspelden.

Look 2:

21. Maak een lage paardenstaart en ga er even met de stijltang over.

2. Vlecht een kleine lok van de staart en draai die rond de elastiek. Zet aan de onderkant van de staart goed vast met haarspelden.