Wat zegt je kapsel over jou?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Wat zegt je kapsel over jou?

wat zegt je kapsel over jou

Wist je dat mensen onbewust heel wat conclusies over je maken op basis van je kapsel? Dat je op de werkvloer best een strakke paardenstaart draagt, die je tijdens een date omtovert in golvende losse lokken? Dat een warrige dot op een groot hart wijst? Ontdek hier welk kapsel welke betekenis draagt en kies voortaan strategisch je haarstijl uit... 

1/

Een pony

1

Een pony straalt een sterke persoonlijkheid uit, je bent niet bang om voor je mening uit te komen -indien nodig zelfs te vechten. Verder ben je ook trendy en neem je geen genoegen met traditionele looks. Wat mannen betreft: zij vinden je schattig en willen je beschermen, zucht…

2/

Een paardenstaart

2

‚s Werelds meest basic kapsel geeft stiekem héél veel informatie over de draagster ervan mee. Je wil misschien voor een onschuldige look gaan, maar straalt eigenlijk het omgekeerde uit: vrouwen met een strakke paardenstaart worden als uitdagend ervaren. De reden? Ze verbergen hun ogen en gelaatstrekken niet achter hun lokken, maar laten ze stoer aan de wereld zien. Bovendien geeft het iedereen een goed zicht op de nek, in het onderbewustzijn van heel wat mensen een erg sensuele plek.

Verder drukt een strak kapsel ook de stempel „perfectionistisch” op je: je bent erg kritisch, zelfzeker en doelgericht, duldt weinig fouten en kan af en toe de drama queen uithangen.

3/

Warrige kapsels

3

Het omgekeerde staat dan weer voor zorgzame types. Een warrige dot, vlecht of halve paardenstaart drukt uit dat je je eigen noden op de tweede plaats zet. Je hebt een groot hart en bent van onschatbare waarde voor je naaste omgeving. Geen kapzones voor jou, alleen af en toe een mental breakdown omdat je weer eens teveel hooi op je vork hebt genomen…

4/

Een puntige haarlijn

4

Goed nieuws voor de gelukkigen wiens haarlijn in een punt op het voorhoofd eindigt: zij worden als sexy en mysterieus ervaren. De zogenaamde „window’s peak” intrigeert mensen en werkt magnetisch. Goed voor een sterke dosis charisma!

5/

Korte coupes

6

Een pixie cut, garçon of handige bob drukken een utilitair karakter uit. Geen tijd voor ijdel tijdverlies voor de spiegel: een keer goed doorborstelen en je kan de deur uit! Je bent praktisch ingesteld, doelgericht en to the point. Heftige gevoelens zijn niets voor jou, beheerste logica dan weer wel.

6/

Golvende, losse lokken

5

Een kapsel dat niet voor niets vaste waarde is op de Victoria’s Secret catwalk: dit staat voor een creatieve, vrijgevochten geest -en in het hoofd van heel wat mannen: voor een avonturier in bed! Je bent energiek, een tikkeltje dramatisch en beleeft je emoties heel intens. Al die intensiteit kan vermoeiend worden, waardoor je nu en dan nood hebt aan afzondering -ook hierin ben je heftig. Kortom: een ontembare, wilde persoonlijkheid.

7/

Steil haar

Schermafbeelding 2015-01-14 om 15.08.04

Het omgekeerde kan gezegd worden van steil haar: je komt beheerst over, serieus en efficiënt. Een vrouw met steil haar is in control, heeft innerlijk evenwicht en laat zich niet zo snel van haar stuk brengen. Bijkomend effect: je geeft de indruk een goede leider te zijn, aan jou om die kans te pakken!

8/

Originele coupes

Schermafbeelding 2015-01-14 om 15.08.49

Kan je kapsel in geen enkele categorie worden geplaatst? Loop je rond met een side shave, een nektapijt of een andere creatieve kronkel? Dan krijg je de stempel van ‚rebel’ opgedrukt, valt er met jou altijd plezier te beleven en lijk je niets in het leven serieus te nemen -behalve je eigen vrijheid misschien. In jouw buurt zal niemand zich ooit vervelen, en dat in goede én kwade dagen…