Detoxen in bad: 2 recepten

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Christin Ho
Detoxen in bad: 2 recepten

detox1

Ontspannen en tegelijkertijd je lichaam ontgiften is mogelijk met een detoxkuurtje in bad. Rustgevend en gemakkelijk om je lichaam te ontgiften na de feestdagen!

Badregels

  • Een detoxkuur duurt ongeveer 40 minuten: 20 minuten om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen en 20 minuten om vitaminen op te nemen.
  • Rust achteraf goed uit of ga slapen.
  • Drink voor en na de kuur voldoende water om uitdroging te voorkomen.
  • Droog je huid na de kuur met een huidborstel om het ontgiftingsproces te ondersteunen. Begin van beneden naar boven.
  • Deze kuur is gezond voor je lichaam, het kan echter je haar beschadigen. Gebruik een haarmasker of doe je haar in een dot.

Recept 1: Een gember bad
Gember is een Aziatische groente die gebruikt wordt als een smaakversterker. Verse gember is gezond, maar te pittig om op te eten. Waarschijnlijk ken je wel gari, gember ingelegd in azijn met suiker en zout. Het wordt geserveerd bij sushi en dient om de smaak te neutraliseren tussen de gerechten door.

Gebruik een volle eetlepel gemberpoeder of een half glas vers geschaafde gember. Gember is ideaal tegen een opkomende verkoudheid. Het bevordert ook de spijsvertering, verlicht hoofd- en menstruatiepijn. Hou er rekening mee dat je lichaam nog flink gaat zweten achteraf. Smeer vooraf een beetje gember op je huid om te zien of je geen allergische reactie krijgt.

Recept 2: Een zeezout bad
Te veel keukenzout is slecht voor je lichaam, zuiveringszout - ook gekend als baking soda - is wel gezond. Het reinigt je lichaam door parasieten en schimmels te verwijderen en is een goed middel tegen huidaandoeningen, zoals acne en psoriasis.

Meng 2 soeplepels zout met een paar druppels van je favoriete natuurlijke etherische oliën in een kom en kap het goedje in je badwater.