7 tips tegen koude voeten

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Admin
7 tips tegen koude voeten

Niets vervelender dan een stel koude voeten, tien bevroren tenen die je dagje ski verknallen én bijzonder pijnlijk maken. 6 tips om deze nachtmerrie te voorkomen: 

Waarom krijg je koude voeten?

Neus, oren, vingers en tenen: eens het kwik onder nul zakt, zijn de extremiteiten van je lichaam nu eenmaal de eerste slachtoffers. Bovendien komen lage temperaturen je bloedsomloop niet ten goede uit, wat op zijn beurt tot koude voeten leidt.

Hoe los je het op?

Elle to the rescue, met deze tips blijven je voeten de hele dag door lekker warm:

1/

- Ga voor kwaliteitsvolle schoenen: waterdicht, in de juiste (!) maat en met een voldoende dikke zool.

- Als het op warme voeten aankomt, zijn laagjes een slecht idee. Je tenen vastknellen in vier verschillende kousen beknot je bloedsomloop: vriezen!

- Is het echt een blijvend probleem? Je huisarts kan speciale medicatie voorschrijven die je bloedsomloop verbetert.

- Zorg er te allen tijde voor dat er geen koude lucht in de buurt van je voeten komt: draag laarzen, hoge kousen onder een lange broek, een legging onder je skipak,…

- Er bestaan ook crèmes die warmte opwekken en speciale warmertjes voor in de schoenen.

- Nu we toch bezig zijn: je kan in de bergen ook speciale kousen en zolen laten maken, die tijdens het skiën opwarmen. Het kost je wat, maar dit is wel de meest efficiënte oplossing!

- Voorzie bij thuiskomst een bak warm water en essentiële oliën. Opgelet: plof hier niet meteen je bevroren tenen in -dàt doet pas pijn!- maar wrijf eerst over je voeten om ze gradueel te verwarmen.