7 producten die je haargroei stimuleren

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
7 producten die je haargroei stimuleren

a6

Droom je van weelderige Raponsje lokken, maar werkt de natuur naar jouw zin te traag? Deze 8 producten geven je haargroei een welkome boost:

Eerst en vooral: een gezonde levensstijl geeft je huid een stralende teint, maar heeft ook zo zijn gevolgen voor je haar. Twee liter water per dag, een gevarieerd dieet (mét groenten en fruit), voldoende nachtrust en beweging: ze komen je haardos allemaal ten goede uit. Begin dus maar aan je lijstje goede voornemens…

Kokoscrème

Het verstevigt en hydrateert de haarvezels en zorgt voor extra volume. Lok per lok aan te brengen op droge haren (van wortel tot punt), 30 minuten laten inwerken, uitspoelen en wassen met shampoo.

Avocado-olie

Deze olie heeft veel voedende bestanddelen, ideaal dus om broos haar mee te verzorgen. Zo’n 20 minuten in te masseren op de hoofdhuid –massages zijn trouwens erg goed voor de haargroei-, uit te spoelen en met shampoo te wassen.

Mosterdolie

Dit product stimuleert de bloedsomloop en dus ook de haargroei. Breng aan op de haarwortels –het zal aanvankelijk opwarmen, geen paniek: dit is normaal!- en masseer een goede 10 minuten. Let wel op met allergieën, niet iedereen is tegen deze olie bestand.

1/

Biergist

Getest en goedgekeurd door de redactie. Biergist zit vol vitamine B (zowat de meest belangrijke vitamine voor je lokken) én laat blonde haren extra hard glanzen. Verkrijgbaar in pil- of poedervorm.

Lookolie

Opgelet, niet voor gevoelige neuzen! Ondanks haar sterke geur, is look een topmiddel voor je hoofdhuid. Breng lok per lok aan (van wortel tot haarpunt), laat 30 minuten inwerken, spoel uit en was je haar met een sterk geurende shampoo –kwestie van de lookgeur tegen te gaan.

Aloë Vera gel

Aloë Vera is één van de meest geliefde planten van de beautywereld, en terecht: het zit vol mineralen en vitamines (A,B, C en E). De gel stimuleert de talgproductie van je hoofdhuid en verbetert de bloedsomloop. Een twintigtal minuten in te masseren op het hoofd, uitspoelen en drogen.

Brandnetel

Eveneens vol vitamines en mineralen: de brandnetel! Te gebruiken in lotion vorm - waag je niet aan the real deal…- als massageolie, of in theevorm. Voor dat laatste breng je 1 liter water aan de kook, voeg je twee soeplepels gedroogde brandnetelblaadjes toe en laat je alles een kwartier intrekken. Smakelijk!