Lacoste in 5 looks

Gepubliceerd op 8 september 2013 door ELLE België
Lacoste in 5 looks

Lacoste-2

Lacoste viert dit najaar zijn 80ste verjaardag, geen wonder dus dat ontwerper Felipe Oliveira Baptista terug grijpt naar de roots van het merk. Tennis, meer bepaald het grafische van de krijtlijnen op het veld, vormen de basis voor zijn zomercollectie.

Mijn eerste defilé op deze modeweek en ik mis het bijna omdat het metronetwerk half plat ligt. Hier en daar herstellen ze nog steeds de schade die orkaan Sandy aanrichtte, toevallig op de lijnen die ik nodig heb om van Brooklyn naar Lincoln Center aan Central Park te geraken. Uiteindelijk plof ik twee minuten voor de show begint neer. Officieel bijna een half uur te laat, soms is de vertraging op modeshows een zegen.

Sportief, draagbaar en tegelijk chique, dat is al jaren de heilige drievuldigheid volgens Lacoste. Baptista liet zich volgende zomer bovendien inspireren door grafische elementen, zowel op het court, als in de moderne architectuur. Transparante stoffen, pastel en terracotta tinten - de ton sur ton van zalmroze is ronduit schitterend - zorgen voor een frisse collectie, hoewel zonder veel verrassingen.

(mvs)

1/

Lacoste RS14 0282A

2/
Lacoste RS14 0294A
3/
Lacoste RS14 0402A
4/
Lacoste RS14 0527A