Tutorial: De ultieme nude look

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Tutorial: De ultieme nude look

cover_picture_DSC_0605Een stralende teint, het is maar weinigen gegund. Gelukkig komen we met de juiste kennis en producten al een heel eind verder. Make-upwonder Els Debruyn stelt ons het gamma van Jane Iredale voor. Kijk en leer!

Jane Iredale startte in 1994 een make-uplijn op minerale basis. De mineralen zorgen voor een stralende teint en verstoppen de poriën niet. Ideaal voor probleemhuidjes.

Deze producten bieden naast een perfecte dekking die langdurig blijft zitten ook een zonnefilter en ontstekingswerende werking en dit alles zonder toegevoegde chemicaliën.
Vandaag toont make-up artist Els Debruyn ons hoe we de ultieme nude look creëren.
Daarnaast leren we ook hoe we de vorm van ons gezicht kunnen accentueren door middel van highlights en contouren.

  • Reinigen en hydrateren:

1. Magic Mitt

DSC_0459

We starten altijd op een goed gereinigde huid. Reinigen was nog nooit zo gemakkelijk als met de Magic Mitt. Dit is een washandje dat je enkel hoeft te bevochtigen. De microvezelstructuur neemt zelfs de kleinste vuiltjes weg.

DSC_0466

2. Dott the I

De oogmake-up verwijder je met de Dott the I. Dat is een wattenstaafje dat je langs de ene kant breekt, zodat er langs de andere kant vloeistof uitsijpelt. Perfect voor op reis!

3. Hydratation Spraylovely red woman lips isolated on white
Daarna hydrateren we de huid met Pommisst Spray, water dat boordevol anti-oxidanten zit en door zijn structuur niet verdampt. Op die manier blijft de huid gehydrateerd en zal de make-up ook langer blijven zitten.
Je kan de spray de hele dag door gebruiken. Bijvoorbeeld bij droge lucht, in het vliegtuig, bij temperatuursverschillen...

  • Make-up:

1. Smooth Affair Facial PrimerDSC_0472DSC_0476
De primer breng je aan boven de dagcrème en onder de foundation, met een blending borstel. De make-up zal hierdoor gemakkelijker aan te brengen zijn en langer blijven zitten.

2. PurePressed Baselovely red woman lips isolated on white
Dit compact poeder heeft een 4 in 1 werking. Het product is zowel een foundation, concealer, zonnebescherming én huidverzorging.
Neem altijd dezelfde kleur als de eigen huid. Een donkerdere tint veroudert de huid en benadrukt oneffenheden. Een tint lichter kan eventueel wel. Er zijn 24 verschillende kleuren in het gamma, keuze genoeg!

3. Active Light Concealer47DSC_0494
Met een concealer kan je donkere kringen en schaduwen rond de ogen wegwerken waardoor je blikt opent. Daarnaast heeft dit product een ontzwellende en verzorgende werking.
De concealer mag enkele tinten lichter zijn dan je huid voor een meer oplichtend effect.
Breng hem aan in puntjes onder de ogen en laat versmelten met de huid met behulp van een borstel. Ook de binnenste ooghoek licht je op. Net zoals de kin, naast de mondhoeken, in het midden van de neus en in het midden van het voorhoofd.
Eventueel kan ook je rond de neusvleugels donkerdere schaduwen wegwerken.

4. PurePressed Base
Met behulp van de Handi borstel breng je nogmaals dit compact poeder aan over het volledige gelaat. Voor meer dekking werk je deppend, voor een zeer zacht effect strijk je licht over het gezicht. Met dit poeder kan je zelfs puistjes camoufleren en toch blijft de huid ademen.

5. PurePressed Base (donkerdere tint)DSC_0517
Nu volgt het contouren. Breng dit poeder, in enkele tinten donkerder, aan onder het jukbeen van het oor tot de wang. Daarna breng je het aan onder de kin, tegen de haargrens en eventueel aan de zijkanten van de neus om die optisch te versmallen.
Met een bredere kwast laat je alles in elkaar overvloeien.

6. So-Bronze79
Met de Dome borstel breng je de bronzer aan onder de jukbeenderen, op de slapen, op de kin en op het puntje van de neus. Een simpele truc voor een zonnig effect.

7. Golden Shimmer1460
Deze highlighter is zowel geschikt voor het lichaam als voor het gelaat. Wrijf wat van dit product op je jukbeenderen en onder de wenkbrauwen.

8. Bitty Brow Kit

1270DSC_0544
Bij een nude look mag je de wenkbrauwen zeker niet vergeten. Geef het gelaat een lift door de wenkbrauwen mooi gedefinieerd op te maken. Dit doe je door ze eerst aan te zetten met poeder en vervolgens te fixeren met wenkbrauwgel.

9. PurePressed Eye Shadow Kit - DaytimeDSC_0553
Met deze naturelle kleuren geef je een nude look net dat tikje meer. De lichtste kleur breng je aan in het midden van het bovenste ooglid. Met de tweede lichtste kleur zet je de arcadeboog en de buitenste ooghoek aan.

10. MystikolDSC_0559Mystikol bevindt zich tussen eyeliner en oogschaduw en bestaat uit 2 tinten in 1. Zet de bovenste wimperrand aan met de donkere kleur. De lichte kleur breng je aan in de binnenste ooghoek en laat de twee tinten in elkaar overvloeien. Doe hetzelfde op de onderste wimperlijn.

11. 24-Karat Gold Dust102DSC_0550
Dit glanspoeder laat de ogen extra stralen. Breng aan in het midden van het bovenste ooglid.

12. Highlighter Pencil61
De delen die je lichter maakt, zet je extra in de verf. Daarom breng je het Eye Highlighter Pencil aan op je cupidoboog, net onder de onderlip en op de waterlijn van het onderste ooglid. Dit geeft een heel glamoureus effect.

13. PureLash ConditionerDSC_0569
Deze verzorging is zo zacht dat je hem zelfs 's nachts mag aanbrengen. De conditioner is uiterst geschikt voor gevoelige ogen en houdt de wimpers soepel.

14. Longest LashDSC_0575
Deze mascara is ontwikkeld uit algen die het vocht vasthouden. Pure hydratatie. Lak en chemicaliën zijn hier dus niet aan de orde!

15. PurePressed Blush245
Een zachtroze blush is het ultieme geheim voor een frisse, jeugdige uitstraling. Breng een kleine hoeveelheid aan op de appeltjes van de wangen.

16. Lip PencilDSC_0588
Teken de contour van de mond met een lippotlood dat je natuurlijke lipkleur benadert en kleur in. Hierdoor zal de lippenstift of gloss beter blijven zitten. Els gebruikte hier de tint 'Spice'.

17. PureGlossDSC_0592
Lipgloss weerkaatst het licht, waardoor de lippen voller lijken. Hier gebruikte Els de tint 'Bellini', een zachtroze.

18. Tripple Pearl Powder857DSC_0602
Met dit poeder fixeer je de make-up en geef je het gezicht een subtiel glans. Het poeder vangt het licht op en weerkaatst het. Daardoor krijg je een gezonde glow.

(Stagiaire Nele Sarens)