HOW TO: nagellak verwijderen uit kleding, hout of je haar

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Anne Poelmans
HOW TO: nagellak verwijderen uit kleding, hout of je haar

opening nagellakShit happens... in een haast stoot je je flesje nagellak om of ga je met je vers gelakte nagels door je haar. Wij hebben de oplossing voor jou:

Nagellak verwijderen uit je tapijt:

Belangrijk is hier eerst vast te stellen welke kleur tapijt je hebt: is je tapijt lichtkleurig of wit, dan kan je best een nagellak remover zonder aceton gebruiken. Is je tapijt donkerkleurig, blijf er dan ten allen tijde af met je dissolvant (want je tapijt kan verkleuren) en ga de plek bewerken met haarspray of pure alcohol.

Nagellak verwijderen uit je haar:

Moest je je haasten en zijn je nagels om zeep en is je nagellak in je haar terecht gekomen? Als de nagellak nog nat is kan je hem gerust verwijderen met dissolvant zonder aceton, is de nagellak al droog dan was je hem er best uit met conditioner of olie en kam daarna je haar zorgvuldig uit.

Nagellak verwijderen uit kleding:

Moeilijk om te verwijderen. Je kan eventueel proberen met dissolvant zonder aceton maar test dan eerst op een stukje waar het niet zichtbaar is. De stof of de kleur kunnen namelijk reageren op je dissolvant.  Na het bewerken met dissolvant dien je het kledingstuk direct te wassen. Al kan je je kleding misschien gewoon best naar de droogkuis brengen. Waarschijnlijk de veiligste optie.

Nagellak verwijderen uit houten oppervlakken:

Regel nummer 1: ga de nagellak nooit verwijderen met nagellak remover... dit laat namelijk vlekken na op het oppervlak. Spuit met haarlak op de vlek en laat gedurende min 2O seconden drogen. Daarna komt de vlek normaal gezien vlot los. Is dit niet het geval, dan moet je de procedure herhalen.

Bron: Bellasugar