DIY: zelf je beauty producten maken

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Anne Poelmans
DIY: zelf je beauty producten maken

opening-DIY-huidproducten
Met het warme zomerweer is nu het ideale moment om te relaxen en jezelf helemaal in de watten te leggen. Daarvoor moet je geen wondercrèmes kopen of dure spasessies boeken. Met ingrediënten uit je eigen keuken stel je zo een Oosters getint verwenpakket samen.

Groene thee
Deze thee maakt voor de Oosterse ladies deel uit van hun dagelijks beautyregime. Die bevat genezende en ontgiftende kwaliteiten die goed zijn voor huid, haar en nagels. Regelmatig groene thee drinken zou zo helpen tegen verouderingslijntjes, rimpels, acne en het beschermt en reinigt de huid. Je maakt zelf al een scrub met het water van één theezakje en drie eetlepels suiker. Mengen, op het gezicht aanbrengen met een watje en later verder inmasseren met de vingertoppen.

Olijfolie
De ogen zijn de vensters van je ziel, dus het is enkel passend dat je hen goed behandelt en hun schoonheid onderhoudt. Een Aziatisch geheim is dat je een watje, licht doordrenkt met olijfolie, kan gebruiken om je oogmake-up te verwijderen. Dit houdt je ogen gezond en jong. Ook warme olijfolie in een potje kan dienst doen als badje voor je vingers, wat erg heilzaam is voor de nagels en nagelriemen. Je kan ook olijfolie in je handen masseren en laten intrekken. Was erna je handen en ze voelen zalig zacht aan!

Rijstwater
Dit is dé truc om die glowing skin te verkrijgen. Je gebruikt best organische rijst, want niet-organische rijst kan pesticiden bevatten en die zijn schadelijk voor de huid. Vul een halve kom met rijst en voeg lauw water toe. Meng tot het er troebel uitziet. Met dit mengsel op een watje verwijder je onzuiverheden en je huid zal zacht en fris aanvoelen.

Kiwi
Bij kiwi’s denk je niet meteen aan een Oosterse vrucht. Maar het is niet voor niets dat deze vrucht ook de Chinese kruisbes wordt genoemd. Om de donkere kringen onder je ogen lichter te doen worden, leg twee sneetjes kiwi op je oogleden en laat ze tien minuten intrekken. Dit werkt kalmerend en ontzwelt de huid.

Avocado
Wil je je gezicht hydrateren? Avocado is dé manier om dat te doen! De vrucht bevat veel vitamine E en K en antioxidanten. Die helpen tegen vervroegde veroudering, geneest huidcellen en vervaagt littekens en donkere plekken. Meng twee avocado's, een banaan en twee theelepels olijfolie. Breng het mengsel op het gezicht aan en laat het 20 minuten inzinken. Masseer het erna in de huid en was af met warm water. Je kan dit masker ook aanbrengen in je haar! Spoel het uit je haar na 20 minuten.

Stag. (AVDR)