Make-upinspiratie voor Tomorrowland

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Make-upinspiratie voor Tomorrowland

maccouv

Na het succesvolle eerste weekend van Tomorrowland maakt Boom zich op voor het tweede luik van de verjaardagseditie. En ook wij maken ons op, letterlijk dan. Inspiratie voor opvallende, kleurrijke en sprookjesachtige make-uplook hebben we na een gesprek met Cher Webb, de Britse senior make-upartist bij M.A.C, in overvloed.

Cher Webb in volle actie
Cher Webb in volle actie
 • Jullie staan in voor de make-up van de artiesten, dansers en performers op het festival. Hoe lang werkt M.A.C Cosmetics al samen met Tomorrowland?

Dit jaar werken we voor de tweede keer samen met de organisatie van Tomorrowland. Zoveel kleurtjes in het M.A.C-gamma en zoveel kleur op het festivalterrein, het is maar logisch dat wij samen in zee gaan.

e2

 • Wie bepaalt de looks?
  Tomorrowland heeft een eigen styliste die de kostuums bedenkt. Het is ook zij die de bijhorende make-uplook stuurt. Maar uiteindelijk wordt alles samen met de make-upartiest op punt gezet. Dit jaar hebben we in totaal 26 verschillende make-uplooks bedacht.

i3-1

 • Hoe zou je de Tomorrowland-looks van deze editie omschrijven?
  Als pure fantasie. We gaan voor fun en veel kleur maar het resultaat moet altijd mooi en vrouwelijk zijn. De dansers moeten op sprookjesachtige creaturen lijken, niet op monsters of dieren.

 

 • Hoe ziet jouw werkdag eruit?
  We zijn van 8u tot 20u ter plaatse. Het zijn goedgevulde dagen. Er zijn zo’n vijftien make-upartiesten voor meer dan 30 dansers. En dat zijn die van het mainstage alleen! Op de eerste dag doen we er ongeveer een half uurtje over om de make-uplook af te krijgen. We verdelen de taken, iemand is verantwoordelijk de teint, iemand anders de mond en nog iemand anders de ogen. Op dag twee is de hele klus in amper vijftien minuten geklaard.

c7

 • Wat is het moeilijkste aan werken op Tomorrowland?
  De hitte! Wanneer de temperaturen hoog oplopen is het bijzonder moeilijk om de make-up op zijn plaats te houden. Alle gekleurde lippen worden afgepoederd om ervoor te zorgen dat de make-up niet uitloopt. De look met de spatjes hebben we eerst een muur getest om er zeker van te zijn dat de textuur perfect was.

j1

 • Hoeveel make-up hebben jullie nodig voor zo’n immens festival?
  Het spreekt voor zich dat we heel wat producten nodig hebben om alle festivallooks te creëren. Om je een idee te geven, op drie dagen tijd hebben we niet minder dan 30 lippenstiften opgebruikt!

(LV) via (MNV)