BEAUTYTREND. Obsidiaan is het nieuwe zwart

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Ingeborg Deleye
BEAUTYTREND. Obsidiaan is het nieuwe zwartBeeld: Jin Soon

[caption id="attachment_4188" align="aligncenter" width="600"]Beeld: Jin Soon Beeld: Jin Soon[/caption]

Vergeet het burgundy van vorig jaar, obsidiaanzwart (genoemd naar een natuurlijk vulkanische glassoort) is de trendkleur die je deze herfst en winter op je nagels smeert. Althans, als we de Britse krant The Huffington Post mogen geloven.

De kleur is genoemd naar de vulkanische glassoort, die tinten van donkergroen en zwart bevat, en daarmee een fijn alternatief kan zijn voor de 'harde' zwarte nagellak, die een bleke huidtint niet altijd flatteert - of al snel in een goth look resulteert.

'Deze gesofisticeerde versie van zwart met reflecties in verschillende tinten resulteert in een zachtere kleur op de nagels, perfect bij winterse temperaturen', zegt Jin Soon, die instaat voor de manicure van verschillende celebs, in de Britse krant The Huffington Post.

'Zelfs zonder nail art-technieken is de kleur geschakeerd, zodat het lijkt alsof je met verschillende lakjes hebt geëxperimenteerd', vindt Soon. Labels zoals O.P.I, Essie of Essence hebben de tint alvast al in hun herfst- en wintergamma opgenomen.

Bron: Huffington Post