Kies voor verandering en bepaal mee de toekomst

Geüpdatet op 13 mei 2024 door Marie-Noëlle Vekemans en ELLEFR
Kies voor verandering en bepaal mee de toekomst

Van 6 tot 9 juni 2024 hebben meer dan 370 miljoen kiezers in de 27 EU-lidstaten de kans hun stem te laten horen. Het is niet alleen een oproep om te stemmen, maar ook om actief bij te dragen aan onze democratie.

Het Europees Parlement heeft een pakkende campagne gelanceerd met de boodschap: "Gebruik je stem. Anders beslissen anderen voor jou". Centraal staat een vier minuten durende film die krachtige verhalen van senioren uit verschillende lidstaten deelt, waarbij ze hun persoonlijke ervaringen en de waarde van democratie benadrukken.

In het verleden was democratie in Europa niet altijd vanzelfsprekend. De strijd voor basisrechten zoals stemrecht en vrijheid van meningsuiting was lang en zwaar. Vandaag de dag is het onze verantwoordelijkheid om dit democratische erfgoed te beschermen en te versterken. Volgens recente Eurobarometer-enquêtes weerspiegelt de verwachte opkomst een groeiend bewustzijn van het belang van stemmen. Dit toont aan dat de lessen uit het verleden beginnen door te sijpelen in het collectieve bewustzijn.

De democratie van de Europese Unie is belangrijker dan ooit. Met jouw stem bepaal je het pad dat Europa de komende vijf jaar inslaat. Daarmee bepaal je ook in wat voor Europa we willen leven - Roberta Metsola, voorzitter van het Europees Parlement

Deelnemen aan de verkiezingen is een directe manier om bij te dragen aan de stabiliteit en groei van onze democratie. Hoe meer mensen stemmen, hoe sterker onze democratie staat.

© ANDCO A/S, 2024. All rights reserved.
© ANDCO A/S, 2024. All rights reserved.

Zet de data in je agenda: van 6 tot 9 juni is jouw kans om invloed uit te oefenen. Jouw stem telt echt en helpt mee de toekomst van Europa vorm te geven.