Dit zijn onze favoriete serumfoundations

Geüpdatet op 11 juni 2024 door Lisa Aelvoet
Dit zijn onze favoriete serumfoundations

Make-up die tevens verzorgende ingrediënten bevat, wordt alsmaar meer de standaard. De nieuwste generatie serumfoundations egaliseren de huid niet alleen, maar voeden deze ook. Win-win als je het ons vraagt!

Uit de cross-over tussen make-up en skincare ontstonden reeds heel wat fantastische producten. Denk aan: hydraterende lip tints, foundations met SPF en mascara's met peptiden. Ideaal voor wie fan is van de no make-up make-uplook is een serumfoundation. Deze bieden een lichte dekking én beschermen, hydrateren en voeden de huid met ingrediënten als hyaluronzuur, vitaminen en antioxidanten.

Dit moet je weten

De textuur van serumfoundations is vaak luchtiger dan traditionele foundations. Het resultaat is een natuurlijke uitstraling zonder cakey gevoel. Omdat ze vaak hydraterende ingrediënten bevatten, zijn ze ideaal voor mensen met een droge of gedehydrateerde huid. Door de lichte textuur en de hydraterende eigenschappen geven serumfoundations vaak een natuurlijke, dewy finish.

Behalve het huidverzorgende aspect, helpen de serumfoundations je ook tijd en geld besparen. Ze betekenen immers één stap minder in je beautyroutine en schelen je de aankoop van twee aparte producten.

Populaire ingrediënten in serumfoundations

  • Hyaluronzuur: Bekend om zijn hydraterende eigenschappen, trekt vocht aan en houdt het vast in de huid.
  • Vitamine C: Helpt de huid te verhelderen en beschermt tegen schade door vrije radicalen.
  • Niacinamide: Verbetert de elasticiteit van de huid en vermindert roodheid en vlekjes.
  • Peptiden: Bevorderen de aanmaak van collageen en verbeteren de stevigheid van de huid.

Shop onze favoriete serumfoundations

1
M·A·C
Studio Radiance Serum-Powered Foundation
SHOP HIER

Deze serumfoundation van M·A·C  bevat maar liefst 33 huidverzorgingsingrediënten, waaronder hyaluronzuur, jojoba-olie en vitamine E. Hij hydrateert de huid en biedt tegelijkertijd een egaliserende dekking die poriën vervaagt.

2
Estée Lauder
Futurist Skin Tint Serum Foundation
SHOP HIER

Deze huidtint met SPF bevat 85% huidverzorgende ingrediënten en is verrijkt met een botanische olie-infusie. Zo werken weidekamzaad-, calendula- en rozenbottelolie samen om de huid te voeden en te versterken. Daarnaast is de formule bestand tegen zweet en vocht zodat hij de hele dag blijft zitten zonder te vervagen.

3
Bobbi Brown
Intensive Serum Foundation SPF 40/30
SHOP HIER

Deze serumfoundation van Bobbi Brown bevat een 25-tal huidverzorgende ingrediënten waaronder ginseng. Breedspectrum uv-filters en vitamine E beschermen de huid bovendien tegen schadelijke zonnestralen, vrije radicalen, vervuiling en blauw licht. De natuurlijk uitziende dekking houdt tot wel 12u lang en is bestand tegen transpiratie, vocht en water.

4
Clinique
Even Better™ Clinical Serum Foundation SPF 20
SHOP HIER

Deze gewichtloze serumfoundation heeft een matte, olievrije formule. Verpakt met ingrediënten als hyaluronzuur, salicylzuur, vitamine C, en Clinique’s exclusieve pigmenvlekkenbestrijdende molecuul UP302 helpt hij de huid na verloop van tijd zichtbaar te verbeteren. Het resultaat is een gehydrateerde, egale, stralende huid.

5
Bali Body
Tinted Super Serum Natural
SHOP HIER

De formule van het Tinted Super Serum Natural van Bali Body bevat naast hyaluronzuur, peptiden en aminozuren. Behalve hydrateren, helpt deze serumfoundation ook bij het verminderen van roodheden. De lichte textuur biedt voldoende dekking en zorgt voor een natuurlijke finish.

6
ILIA
Super Serum Skin Tint SPF 30
SHOP HIER

De Super Serum Skin Tint SPF 30 voedt de huid met plantaardig squalaan, niacinamide en hyaluronzuur, evenals minerale SPF bescherming. Hij verzacht oneffenheden, heeft een stralende finish en biedt de perfecte hoeveelheid lichte dekking.