Maak je badkamer compleet met een wastafelmeubel

Geüpdatet op 29 maart 2024 door ELLE Belgique
Maak je badkamer compleet met een wastafelmeubel

Een stijlvolle badkamer

Wanneer je je badkamer opnieuw gaat inrichten en dit goed wilt aanpakken, is het goed om te kijken wat je met de wastafel wilt doen. Natuurlijk kun je prima een losse wastafel in je badkamer plaatsen. Dit voldoet in principe aan alle eisen, maar echt stijlvol is het niet. In plaats daarvan kun je overwegen om een wastafelmeubel te plaatsen in je badkamer. Dit is een mooie manier om je wastafel te integreren in je interieur. Tegelijkertijd creëer je extra opbergruimte.

Functioneel ontworpen badkamermeubels

Het mooie van een wastafelmeubel is dat het zowel op het gebied van esthetiek als functionaliteit een uitstekende toevoeging is. Wat functionaliteit betreft, zijn er slimme oplossingen bedacht om meer opbergruimte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan lades met speciale scharnieren die geen extra ruimte innemen. Er wordt efficiënt gebruikgemaakt van de ruimte, zodat je gemakkelijk al je toiletartikelen en handdoeken kwijt kunt. Bij veel badkamermeubels zijn de handgrepen subtiel weggewerkt. In andere woorden, de functionaliteit gaat in dit geval hand in hand met esthetiek.

Kleuren en materialen

Voor wie op zoek is naar mooie wastafelmeubels, valt er genoeg te kiezen. Zeker als je het hebt over kleuren en materialen. Het is allang niet meer zo dat een badkamermeubel altijd wit is. Tegenwoordig zijn er ook meubels verkrijgbaar die zijn afgewerkt met eikenhout. Een wit meubel behoort zeker tot de mogelijkheden, maar wij raden je zeker aan om de andere kleuren eens te bekijken. Kies bijvoorbeeld voor betonlook of donker hout. Naast dat je kunt kiezen uit verschillende kleuren en materialen, heb je ook de keuze uit meubels met een ingebouwde wastafel of een losstaande wastafel.

Wat past bij mijn inrichting?

Wat de beste keuze is, hangt uiteindelijk af van je persoonlijke voorkeur. Om je alsnog op weg te helpen, adviseren we je om te kiezen voor een badkamermeubel die aansluit bij de rest van je inrichting. Heeft je badkamer een modern karakter? Ga dan vooral voor strakke vormen en neutrale kleuren. Er zijn genoeg plekken waar je dit soort wastafelmeubels kunt bestellen, kijk bijvoorbeeld eens bij Badkamerdepot.