Weekhoroscoop: jouw voorspellingen voor 1 tot 7 april 2024

Geüpdatet op 29 maart 2024 door Lore Ginneberge
Weekhoroscoop: jouw voorspellingen voor 1 tot 7 april 2024

Mercurius in Retrograde in Ram zorgt voor chaos en miscommunicatie... Ontdek jouw weekhoroscoop voor de week van 1 april 2024.

Ontdek jouw zonneteken, maanteken en ascendant

Ram: 19 maart tot 20 april

Happy birthday, Ram! Deze week, met Mercurius die in retrograde gaat in jouw teken, voel je mogelijk wat frustraties. Neem een stap terug en wees niet te impulsief. Met Venus die naar jouw sterrenbeeld verhuist op vrijdag, is het tijd om te focussen op selfcare.

Liefde: Wees open-minded in de liefde. Singles kunnen komend weekend een interessant profiel ontmoeten, maar wees niet te naïef over de goede bedoelingen van anderen. In een relatie? Zorg voor welverdiende rust samen.

Professioneel: Ondanks de retrograde, kan je deze week grapjes en humor gebruiken om eventuele akkefietjes op het werk te verzachten. Wees geduldig en verwacht vertraging.

Financieel: Met Venus in jouw teken, let je best op impulsaankopen. Overweeg een dagboek voor je uitgaven om besparingen te stimuleren.

taurus stier sterrenbeeld gif

Stier: 21 april tot 20 mei

Reflectie en introspectie zijn sleutelwoorden deze week, terwijl Mercurius retrograde gaat in je zone van het onderbewuste. Venus' conjunctie met Neptunus nodigt je uit tot spirituele binding op woensdag.

Liefde: Zoek naar diepere, spirituele connecties, maar blijf realistisch. Teleurstelling is mogelijk als je goedgelovig bent.

Professioneel: Moeite om gemotiveerd te raken? Gebruik deze tijd voor creatieve of reflectieve projecten die minder hersenwerk vergen.

Financieel: Compassie overheerst bij jou altijd, maar pas op dat anderen geen misbruik maken van jouw vrijgevigheid.

gemini tweeling tweelingen

Tweelingen: 21 mei tot 21 juni

Deze week staat communicatie centraal, maar Mercurius retrograde in Ram kan wat verwarring en vertraging brengen. Luister goed, niet alleen naar wat anderen zeggen, maar ook naar de subtiele signalen van het universum. De Venus-Neptunus conjunctie in Vissen zorgt voor een dromerige sfeer, ideaal voor creatieve expressie.

Liefde: De transit van Venus brengt een golf van romantiek en empathie, ideaal voor het verdiepen van bestaande relaties of het aantrekken van nieuwe. Wees echter voorzichtig met misverstanden; niet alles is wat het lijkt.

Professioneel: Werkgerelateerde communicatie kan verwarrend zijn. Dubbelcheck alle informatie en uitwisselingen. Gebruik deze periode om creatieve projecten na te streven, waarbij je intuïtie je grootste bondgenoot kan zijn.

Financieel: Financiële plannen kunnen herziening vereisen. Wees voorzichtig met nieuwe investeringen en zorg ervoor dat je alle kleine lettertjes leest voordat je je ergens aan verbindt.

cancer kreeft horoscoop gif sjabloom

Kreeft: 22 juni tot 22 juli

Voor jou, Kreeft, legt de Venus-Neptunus conjunctie van woensdag de nadruk op thuis en familie, waardoor dit een ideale tijd is om je nestje te upgraden of te harmoniseren. Mercurius retrograde daagt je uit om na te denken over je carrièredoelen en hoe je communiceert op het werk.

Liefde: In je liefdesleven kun je een diepere verbinding voelen, vooral als je de tijd neemt om samen met je partner of dichtbij zijnde vrienden te ontspannen en te herstellen.

Professioneel: Mogelijke miscommunicatie op het werk vraagt om geduld en verificatie. Zorg ervoor dat je duidelijk bent in je verwachtingen en instructies.

Financieel: Dit is een goed moment om te overwegen hoe je financiën bijdragen aan je gevoel van veiligheid en comfort thuis. Overweeg investeringen die je woonomgeving verbeteren of je gezin ten goede komen.

 

leeuw lion horoscoop gif sjabloon symbool

Leeuw: 23 juli tot 22 augustus

Met Mercurius retrograde in je zone van romantiek en creativiteit, kan het zijn dat je je expressie opnieuw moet afstemmen. De Venus-Neptunus conjunctie inspireert diepe gesprekken en spirituele connecties, vooral met geliefden.

Liefde: Verwacht een romantische, bijna mystieke energie in je relaties. Het is een perfect moment voor hartgrondige gesprekken, zorg dat je duidelijk en eerlijk blijft over je gevoelens.

Professioneel: Creatieve projecten kunnen wat vertraging ondervinden. Gebruik deze tijd om ideeën te finetunen. Wees niet bang om inspiratie te zoeken in onverwachte hoeken.

Financieel: Financiële beslissingen moeten deze week met zorg worden genomen. Impulsiviteit kan verleidelijk zijn, maar de nadruk moet liggen op duurzaamheid en waarde op lange termijn.

maagd vierge symbool sterrenbeeld horoscoop

Maagd: 23 augustus tot 22 september

Mercurius retrograde roept op tot een heroverweging van je financiële strategieën, terwijl de Venus-Neptunus conjunctie je kan helpen om je waardesysteem te verfijnen. Het is een week van innerlijke ontdekking en het herdefiniëren van wat echt belangrijk is.

Liefde: In relaties kan deze week een gevoel van ontwaken en nieuwe inzichten brengen. Zorg ervoor dat je openstaat voor het perspectief van je partner en wees eerlijk over je eigen behoeften en verlangens.

Professioneel: Op het werk kun je merken dat je meer behoefte hebt aan betekenis en doel. Reflecteer op hoe je huidige baan past bij je waarden en overweeg aanpassingen als dat nodig is.

Financieel: De invloed van Neptunus kan je aanzetten om je financiën te bekijken door een idealistische lens. Dit is goed, zolang je maar realistisch blijft en praktische stappen neemt om je doelen te bereiken.

 

 

balance weegschaal sterrenbeeld gif

Weegschaal: 23 september tot 22 oktober

Mercurius retrograde in Ram kan communicatie uitdagingen met zich meebrengen, vooral in hoe je jezelf uitdrukt en met anderen verbindt. Venus' transit naar Ram op vrijdag zet je aan tot actie en assertiviteit in je relaties.

Liefde: Verwacht een mix van dromerige romantiek en de noodzaak voor duidelijkheid in je liefdesleven. Voor singles kan dit een tijd zijn van ontluikende romances, maar wees bewust van de realiteit versus de fantasie. Voor degenen in relaties kan de Venus-Neptunus conjunctie een versterkend effect hebben op de spirituele en emotionele band.

Professioneel: Wees extra attent op hoe je communiceert op het werk. Misverstanden kunnen gemakkelijk ontstaan. Later in de week word je aangemoedigd om gedurfder te zijn in het nastreven van je professionele doelen.

Financieel: De invloed van Venus in Vissen kan leiden tot enige idealistische of onrealistische benaderingen van financiën. Wanneer Venus Ram binnenkomt, krijg je de impuls om te investeren in persoonlijke ontwikkeling.

schorpion scorpion scorpio sterrenbeeld horoscoop gif

Schorpioen: 23 oktober tot 21 november

Met de Venus-Neptunus conjunctie in jouw zone van carrière, kan je je deze week verliezen in dagdromen terwijl je routinetaken uitvoert. Mercurius retrograde kan daarbovenop communicatie met collega's bemoeilijken. Heb geduld, er is beterschap op komst!

Liefde: Je (potentiële) relatie kan profiteren van je verhoogde gevoeligheid en intuïtie, maar zorg ervoor dat je realistisch blijft over je verwachtingen.

Professioneel: Je kunt moeite hebben om gemotiveerd te blijven. Probeer routineklusjes met creativiteit te benaderen om ze interessanter te maken.

Financieel: Pas op dat je niet naïef bent in financiële overeenkomsten of investeringen. Controleer alle details twee keer, vooral onder invloed van Mercurius retrograde.

 

boogschutter sterrenbeeld horoscoop gif

Boogschutter: 22 november tot 21 december

Jouw focus ligt op creativiteit en romantiek, maar met Mercurius retrograde kunnen communicatie en expressie uitdagend zijn. De Venus-Neptunus conjunctie nodigt uit tot artistieke verkenning. Een Sip & Paint-evenement of een workshop keramiek kan net zijn wat je nodig hebt.

Liefde: Met Venus die naar jouw mede-vuurteken Ram verhuist op vrijdag, is dit een ideale tijd voor romantiek, maar pas op dat je je hart niet verliest in illusies.

Professioneel: Creatieve projecten kunnen vruchtbaar zijn, maar uitdagingen in communicatie kunnen leiden tot misverstanden. Wees duidelijk en direct.

Financieel: Je kunt geneigd zijn om meer uit te geven aan plezier en creatieve uitjes. Geniet, maar houd je budget in de gaten.

steenbok capricorne capricorn sterrenbeeld horoscoop gif

Steenbok: 22 december tot 21 januari

Familie en thuisleven staan centraal met de Venus-Neptunus conjunctie, terwijl Mercurius retrograde je aanspoort om na te denken over je communicatie thuis. Hoe kan je dingen diplomatischer aanpakken?

Liefde: Breng tijd door met geliefden en werk aan het versterken van je banden. Open communicatie is de sleutel, zelfs als het ingewikkeld wordt door Mercurius.

Professioneel: Mogelijk voel je de behoefte om je professionele leven te herzien en ervoor te zorgen dat het in lijn is met je persoonlijke waarden.

Financieel: Overweeg om je uitgaven voor huis en familie onder de loep te nemen. De overgang van Venus naar Ram kan een goed moment zijn om te investeren in je woonruimte.

waterman verseau sterrenbeeld horoscoop gif

Waterman: 20 januari tot 19 februari

Communicatie is een groot thema voor jou deze week, met Mercurius retrograde in je communicatiezone. De Venus-Neptunus conjunctie stimuleert diepgaande gesprekken - zorg alleen dat je duidelijk genoeg bent over je standpunten.

Liefde: Deel je diepste gedachten, maar wees bereid op enige tegenstand. Duidelijkheid is essentieel om misverstanden te voorkomen, maar onthoud ook dat je het niet over elk klein punt eens hoeft te zijn.

Professioneel: Verwacht enige vertraging in projecten en zorg ervoor dat instructies die je geeft duidelijk zijn. Creativiteit kan de sleutel zijn om door blokkades te breken.

Financieel: Wees voorzichtig met het aangaan van nieuwe financiële verplichtingen. Dubbelcheck alle kleine lettertjes als het over financiën gaat.

poissons pisces vissen sterrenbeeld horoscoop gif symbool

Vissen: 19 februari tot 20 maart

Financiële zaken en persoonlijke waarden krijgen aandacht met de Venus-Neptunus conjunctie in je teken op woensdag, terwijl Mercurius retrograde je aanspoort om over je uitgaven na te denken.

Liefde: Deze week kan je dichter bij je partner brengen, met een gedeelde focus op wat jullie beiden waardevol vinden. Wees echter niet goedgelovig; blijf realistisch.

Professioneel: Het kan een uitdagende tijd zijn om je te concentreren op het werk. Zoek naar manieren om creativiteit en inspiratie in je taken te injecteren.

Financieel: Dit is een goed moment om na te denken over je uitgaven en hoe deze je persoonlijke waarden weerspiegelen. Met Venus die naar Ram verschuift, wees je best voorzichtig met impulsieve aankopen.