Wacht, wat? Zalm DNA injecties zijn de nieuwste hype in beautyland

Geüpdatet op 23 februari 2024 door Lore Ginneberge
Wacht, wat? Zalm DNA injecties zijn de nieuwste hype in beautyland Launchmetrics Spotlight

Zou jij je laten injecteren met het sperma van zalm voor een jonger gelaat? Deze nieuwe schoonheidsbehandeling verovert social media, en roept zowel verbazing als scepsis op. Terwijl de één zweert bij de verbluffende resultaten, krabt artsen zich achter de oren: injecties met zalm, echt?

De oorsprong van zalm sperma in huidverzorging

Het concept klinkt als iets uit een sciencefictionverhaal: het injecteren van DNA afgeleid van zalm sperma om huidveroudering tegen te gaan. Het goede nieuws: er zit geen echt sperma van zalm in de injecties. Alles begon met een opmerkelijke studie die toonde dat een huid behandeld met DNA onttrokken uit zalm sperma een hogere waterretentie, verbeterde elasticiteit, en een toename in collageenproductie kreeg. Een Zuid-Koreaans farmaceutisch bedrijf zag haar kans en ontwikkelde een afgeleide van het zalm DNA, een stof genaamd PDRN, die ze in injecteerbare vorm goten onder de merknaam Rejuran.

Wat zijn de voordelen van zalm DNA voor de huid?

Maar wat maakt zalm DNA zo speciaal? De behandeling, ook bekend als 'baby skin injections', belooft allerlei voordelen, van het verminderen van rimpels en littekens tot het verbeteren van de huidtextuur.Volgens Dr. Siew Tuck Wah, medisch directeur van Radium Medical Aesthetics, kan het "vermoeide, verouderde cellen weer tot leven wekken", waardoor de huid van binnenuit vernieuwt. Critici waarschuwen echter voor het gebrek aan langdurig klinisch bewijs en mogelijke allergische reacties.

@blisspointlarchmont Have you heard of Salmon DNA injections??🐟🧬💉🍣 Dont eat it just inject it🤣🤣🍣🍣 #kbeauty #koreanskincare ♬ Dream - Alex Lustig

Experten over rejuran injecties

De ervaringen lijken uiteen te lopen; sommigen melden subtiele maar zichtbare verbeteringen, terwijl anderen sceptisch blijven over de langetermijneffecten. Dr. Rachel Ho van La Clinic in Singapore (waar de behandeling al langer populair is) benadrukt dat Rejuran kan helpen bij DNA-reparatie en het opruimen van UV-beschadigde cellen, wat wijst op het potentieel voor bescherming en herstel. Echter, Dr. Angela Lamb uitte haar bedenkingen in gesprek met de Huffington Post: "Ik wacht op meer onderzoek dat de positieve langetermijneffecten op de huid bevestigt." Deze uiteenlopende meningen reflecteren de bredere discussie binnen de cosmetische gemeenschap over de effectiviteit en veiligheid van nieuwe behandelingen

De opkomst van zalm DNA injecties als een beautytrend op social media toont de voortdurende zoektocht naar de ultieme huidverzorgingsoplossingen. Met voor- en tegenstanders, kritische artsen en enthousiaste gebruikers, biedt deze behandeling een intrigerende blik op de toekomst van cosmetische innovaties. In Engeland voorspellen experts dat de vraag naar deze schoonheidsbehandeling fors zal stijgen in 2024, maar in België lijkt de trend nog niet overgewaaid - en dat is misschien maar goed ook.