Modecoach Edna over haar beroep: “het herorganiseren van je kast kan therapeutisch zijn”

Geüpdatet op 1 december 2023 door Lore Ginneberge
Modecoach Edna over haar beroep: “het herorganiseren van je kast kan therapeutisch zijn”© Room260

Onderneemster Edna Szpilman is eigenaar van verschillende boetieks en biedt nu ook modecoaching aan. "Vaak hebben vrouwen een goed gevulde kledingkast, maar benutten ze niet het volledige potentieel van elk kledingstuk," zegt Edna. Als werkende moeder begrijpt ze de uitdagingen van het balanceren tussen tijd en energie voor het winkelen. Met deze service wil ze het vinden van de juiste outfits en accessoires vergemakkelijken.

Wat doet een modecoach?

Een modecoach is meer dan een winkeladviseur. Het is een persoonlijke gids en soms een vertrouwenspersoon die de tijd neemt om je levensstijl, smaak, behoeften en wensen te analyseren voordat hij helpt je identiteit uit te drukken via je garderobe. Het gaat niet alleen om het volgen van de mode, maar om het eigen maken ervan.

In tegenstelling tot een personal shopper gaat een modecoach dieper in op je garderobe. Hij leert je hoe je bestaande kleding kunt combineren en slim kunt investeren in aanvullende stukken, meer bewust van de impact van je keuzes op het milieu en je unieke stijl te bevestigen.

Hoe verloopt een modecoaching?

Een modecoachingtraject start met een grondige garderobediagnose. Edna besteedt bijna twee uur aan het analyseren van je kledingcollectie. "Niet iedereen heeft een volledige revisie nodig, soms is herorganiseren voldoende, maar dat beslissen we samen," legt ze uit. Dit proces kan ook een therapeutisch effect hebben, waarbij persoonlijke en professionele levensveranderingen aan het licht komen.

De coaching kan meerdere sessies omvatten, waarbij elke bijeenkomst een stap verder is naar een betere beheersing van je stijl, van essentiële basics tot luxe stukken, aangepast aan je budget, behoeften en wensen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Room 260 (@room260shop)

Hoeveel kost een modecoaching?

De kosten van een modecoach bedragen ongeveer honderd euro per uur. Dit wordt beschouwd als een langetermijninvestering in jezelf, waardoor je zowel geld als tijd bespaart. Na de coaching stuurt Edna een samenvatting, zodat je precies weet wat je nodig hebt voor je volgende solo-shoppingtrip.

Het is duidelijk dat modecoaching verder gaat dan alleen kledingadvies. Het is een traject van zelfontdekking en -ontwikkeling. "Kleding kan een bron van geluk en zelfliefde zijn," concludeert Edna. Met een modecoach ontwikkel je een unieke en zelfverzekerde stijl die echt bij je past.