SOS gebarsten lippen, wat kan je eraan doen?

Gepubliceerd op 10 november 2023 door ELLE Partner
SOS gebarsten lippen, wat kan je eraan doen? © Shutterstock

Gebarsten lippen komen veel vaker voor dan je zou denken, je bent echt niet de enige met dit probleem. Probleem? Ja, want lipgloss of lippenstift komen alleen tot hun recht op gladde lippen en jij wil ook een mooie mond! Zeker als het koud is en de winter eraan komt, zijn gebarsten lippen een veelvoorkomende ramp. De overgang van koud naar warm en terug naar koud, zorgt ervoor dat onze huid, ook die van de lippen, het moeilijk krijgt en barstjes gaat vertonen.  Je kan hier daarom een selectie producten vinden die lief zijn voor jouw mond, en tips om die vervelende gebarsten lippen te voorkomen.

Drie producten voor je gebarsten lippen

Wees lief voor je mond met deze producten:

Cicaplast Herstellende Lippenbalsem, La Roche Posay, Medi-market, €5,02

Deze herstellende lippenbalsem verlicht de gebarsten en geïrriteerde lippen. De balsem bevat innoverende MP-lipiden in combinatie met 5% panthenol. Zo wordt de huidbarrière onmiddellijk hersteld en beschermd tegen externe agressies. Je kan deze balsem zo vaak gebruiken als nodig is, en hij is zowel kalmerend als herstellend. 

SHOP HIER

Vinotherapist lippenverzorging 4 G Caudalie, Medi-market, €5,-

Deze verzorgende schoonheidsbehandeling beschermt en kalmeert de lippen. Hij smelt op je lippen en dringt onmiddellijk in, waardoor het niet vet aanvoelt. De balsem bestaat voor 99% uit ingrediënten met natuurlijke oorsprong. De antioxiderende formule voedt en beschermt de lippen zodat ze de hele dag lang mooi blijven.

SHOP HIER

Rêve de miel lippenhoning, Nuxe, Medi-market, €12,45

Deze 2-in-1 lippenverzorging is op basis van lavendelhoning en camelinaolie. Hij sublimeert en voedt droge lippen voor een natuurlijk effect. De balsem is transparant en kleeft niet. De honing is een écht wondermiddel. Je hebt in no-time je gehydrateerde lippen terug. 

SHOP HIER

Tips om gebarsten lippen te voorkomen

Je kan in de winter eigenlijk niet voorkomen om de kou in te gaan, en ook de overgang van koud naar warm en weer naar koud kan je niet vermijden. Je lippen gaan dus barsten, maar je kan er wel wat aan doen. Ofwel gebruik je bovenstaande producten voor herstel, ofwel hou je je aan de volgende tips!

Ten eerste is arm water niet ideaal voor de hydratatie van huid en lippen. Gebruik daarom geen warm water om je gezicht te reinigen. Gebruik eerder lauw water en gezichtsreinigingsproducten. Vermijd lippenbalsems die geparfumeerd zijn. Deze kunnen de huid en dus ook de lippen irriteren. Balsems met salicylzuur worden ook afgeraden, deze scrubben je lippen om dode cellen te verwijderen, maar bij te veelvuldig gebruik drogen je lippen uit. Stel je lippen bovendien niet bloot aan de zon, gebruik een anti-uv balsem in de zomer, en ook in de winterzon.  De zon droogt de huid en de lippen uit. Tenslotte een echte DON’T: je lippen steeds bevochtigen met je tong. De enzymen die natuurlijk in ons speeksel zitten drogen de lippen uit. Hier moet je echt voor uitkijken, het is vaak een tic die we zelf niet eens meer in de gaten hebben. 

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post