De stoere accessoiretrend van nu kost je nog geen €5

Gepubliceerd op 25 september 2023 door Daphne Dorgelo Foto’s: Imaxtree
De stoere accessoiretrend van nu kost je nog geen €5

Merci, jaren 2000, om onze fashion game weer wat stoerder te maken. De cord ketting is namelijk weer volop gesignaleerd om de halzen van modemensen.

De jaren 2000 was een tijdperk waarin de stijlen van beroemdheden zoals Britney Spears, Christina Aguilera en de jongens van NSYNC centraal stonden. De mode was vaak bold, brutaal en soms eigenaardig. Een van de meest herkenbare accessoires uit die tijd? De koord ketting.

Voor iedereen

De koord ketting zag er altijd eenvoudig uit, maar toch onmiskenbaar cool en stoer. Het is in feite ook niet veel meer dan een simpel koort dat om de nek wordt gedraaid en waar een knoopje of strikje in wordt gelegd. Vaak gedragen door zowel mannen als vrouwen, werden de koorden soms nog voorzien van kleine hangers of funky bedeltjes.

Van hartjes tot zeesterren

Nu, meer dan twee decennia later, zien we de cord ketting opnieuw opduiken in de modewereld. Maar deze keer zijn bedeltjes groter. Vaak zijn het XL harten, al doet een zeester het ook goed. Het ligt er ook maar net aal of je eerder een lieflijke toets wil toevoegen of eerder een stoerder randje. Wij dragen ze in ieder geval meestal casual, met een oversized t-shirt en baggy jeans, of net tijdens date night met een met een off-shoulder top voor een chiquere, maar edgy uitstraling. Anderen pakten het zo aan tijdens de modeweken:

cord ketting

cord ketting

cord ketting

cord ketting

cord ketting

Zo'n koort scoor je natuurlijk voor nog geen €5 in de bouwwinkel, maar we kunnen ons voorstellen dat je het de modemerken liever nog even laat voordoen:

NA-KD, Faux Leather Strap Heart Pendant Necklace, €19,95

Shop hier

Saffiano triangle necklace, Prada, €449

Shop hier

Ketting, Monki, nu €12,90

Shop hier

Reflect unisex recycled heart ketting, Pilgrim, €39,95

Shop hier