Tomato girl summer? Dit moet je weten over deze virale trend

Gepubliceerd op 18 augustus 2023 door Lisa Aelvoet
Tomato girl summer? Dit moet je weten over deze virale trend @EMILISINDLEV

De TikTok-trend van het moment is fris en fruitig. Tomato girl summer kan het best worden omschreven als la dolce vita, maar dan op z'n Gen-Z's.

Waar vorige zomer met de 'coastal grandmother'-trend eenvoud en comfort centraal stonden, mag het deze zomer al eens iets meer zijn. De laatste nieuwe TikTok-esthetiek kleurt rood - maar is meer dan een kleurtrend.

Wat houdt tomato girl summer in?

Pint Embed Link

Volgens ingewijden is tomato girl summer meer dan een modetrend: het is een ware levensstijl. Hoe herken je tomato girls? Ze genieten van een authentieke zomerervaring zoals het bezoeken van pittoreske marktjes, het lezen van zeemzoete romans aan het zwembad, bootje varen en het proeven van de lokale cuisine, het liefst met zicht op zee.

Hoewel iedereen, waar dan ook, een tomato girl kan zijn, trekt de trend vooral (stijl)lessen uit mediterraanse landen als Italië, Spanje en Griekenland. En daar staan niet toevallig voornamelijk gerechten met tomaten op het menu.

Hoe creëer je de tomato girl summer-look?

Pint Embed Link

De trend lijkt wel een tegenreactie op de 'quiet luxury'-trend, gestart door publiekslieveling Sofia Richie. Subtiel en ingetogen kan je de trend immers niet noemen. Romantisch daarentegen wel. Denk aan: blouses met pofmouwen, vloeiende midi-rokken en zijden sjaaltjes. Ook ruches en fruit-of bloemenprints doen het goed.

Zoals de naam het al doet vermoeden is de belangrijkste kleur in het pallet van deze trend rood. Daarnaast spelen neutrale kleuren zoals wit, zwart en nude een rol, afgewisseld met groen en blauw. Gouden juwelen maken de look af.

Pint Embed Link

Tomato girl summer is niet de enige fruit-geïnspireerde trend deze zomer: ook de strawberry make-up look wint aan terrein. Dan volgt alleen nog de vraag: wat zal het volgende zijn?